Арена

Зеленський намагається закінчити справу Януковича за допомогою колишнього порошенківця

Будівельні роботи в Національній дитячій спеціалізованій лікарні “Охматдит” будуть закінчені до 31 березня. Про це повідомив у Facebook координатор національної програми “Велике будівництво” Юрій Голик.

“Восени було прийнято рішення закінчити всі будівельні роботи в Охматдиті до 31 березня. Ще два місяці на пуско-налагоджувальні роботи і дрібні нюанси і запуск побудованих відділень”, – написав він.

В результаті вже влітку будуть запущені кілька відділень, а операцій трансплантації кісткового мозку тут буде проводиться в чотири рази більше.

Будівництво НДСЛ “Охматдит” почалося в 2011 році, проте в 2013 році було зупинено і відновлено в 2016 році.

6 грудня 2019 року Верховна Рада ухвалила законопроект, згідно з яким для завершення будівництва дитячої лікарні Охматдит було виділено 200 млн грн.
Весь комплекс оновленого Охматдиту складе понад 67 000 кв. м. Це кілька блоків, в яких розмістяться десять сучасних хірургійних відділень, п’ять онкологійних і гематологійних відділень і діагностичне відділення.

Раніше Юрій Голик демонстрував карту України, на якій відзначені сотні інфраструктурних проектів, будівництво яких почалося 1 березня. Проект включає в себе будівництво і капітальний ремонт 4 000 км доріг “Укравтодору”, 2 500 км доріг, які знаходяться на балансах ОДА та місцевих рад, 155 дитячих садків, 236 шкіл, 169 стадіонів і спортивних комплексів, 212 прийомних відділень з усім обладнанням в опорних лікарнях, 422 амбулаторії.

Як повідомляла онлайн-газета “ПолітАрена”, Юрій Голик, колишній радник голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації в 2015-2019 роках Валентина Резніченка, який доріс до радника прем’єр-міністра України Олексія Гончарука, презентував свій російськомовний опус “Бесконечность не для слабаков”.

Книга розповідає про роботу команди Резніченка, яка начебто стала найуспішнішою регіональною командою в Україні за всі роки незалежности.

Як переконує Голик, за чотири роки команда Резніченка реалізувала близько 2000 інфраструктурних проектів, серед яких десятки і сотні відремонтованих доріг Дніпропетровщини, шкіл, дитячих садків, спортивних комплексів і стадіонів, водогонів і цілий ряд екологічних і енергетичних проектів.

За словами Голика, все це стало можливим завдяки децентралізації влади. “Коли ми тільки прийшли, бюджет области становив кілька сот мільйонів гривень. Коли ми йшли, він досягав 4 мільярдів. Ці гроші не взялися нізвідки – ми зуміли налагодити всі процеси в області так, щоб максимальна їхня частина спрямовувалася в Бюджет Розвитку, а не бюджет проїдання”, – сказав він.

“Ми кожен день вичавлювали з себе та инших «совок». Тому школи і дитячі садки, які ми побудували, найкрасивіші і найфункціональніші в країні. Просто нам було не все одно. А оскільки ми прийшли у владу з бізнесу, то ми привнесли в державне управління свій попередній досвід. І це спрацювало. Тому це книга про менеджерів, які хакнули систему держуправління”, – заявив Голик.

Книга “Бесконечность не для слабаков” видана у видавництві “Фоліо”. Вона складається з 18 частин, що розповідають про будівництво доріг, шкіл, лікарень, а також про впровадження інклюзивної освіти та відносини з иншими органами влади. “Ця книга – перший приклад відвертої розповіді про труднощі і перемоги реформаторської команди”, – заявив знаний кон’юнктурник, директор «Фоліо» Олександр Красовицький, який відомий політичною нерозбірливістю, зокрема, він видавав книжки міністра-українофоба Д. Табачника, а також підозрювався в активному сприянні виданню книг українофоба О. Бузини.

Наразі Голик був радником експрем’єр-міністра України Олексія Гончарука. Добряче пропіарений “досвід команди Резниченка” став приводом для початку масштабного проекту, анонсованого президентом Володимиром Зеленським: за один рік побудувати по всій країні по 100 шкіл, дитячих садків і доріг.

Як інформують місцеві дніпровські видання, Голик Юрій Юрійович і Резніченко Валентин Михайлович – партнери з мільйонними доходами.

У минулому Юрій Голик також був активним партнером Бориса Ложкіна по холдингу УМХ. Місцевий активіст В’ячеслав Коновалов вважає, що за часів буття радником Резніченка Голик керував фінансами в ОДА на основі відкатів у 10-15% і робив це під тегом “команди Порошенка”. Крім того, стосовно Юрія Юрійовича Голика начебто відкрито кримінальну справу за фактом привласнення їм звання і повноважень посадової особи при управлінні державними фінансами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *