Політвернісаж

Московський патріархат в Україні заражає людей коронавірусом

У Молдові 20 березня підтвердили 17 нових випадків зараження коронавірусом.

Молдовський міністр охорони здоров’я, праці та соцзахисту Віоріка Думбревяну повідомила, що в лабораторії обробили 90 тестів на коронавірус, з яких 17 виявилися позитивними, передає місцеве видання NewsMaker.

“З них 12 випадків локального зараження: вісім випадків у Кишиневі, один – в Хинчештах, два – в Синжерей і один – в Штефан-Воде. Крім цього, в п’яти випадках вірус виявили у громадян, які нещодавно повернулися з України і Росії”, – сказала Думбревяну.

Таким чином у Молдові, де 18 березня зафіксували першу смерть від Covid-19, кількість заражених коронавірусом нового типу зросла до 66. Один пацієнт одужав.

Пізніше на брифінгу президент Молдови Ігор Додон поточнив, що четверо молдовських громадян, у яких виявили коронавірусну хворобу Covid-19, повернулися з України, де відвідували Почаївську лавру в Тернопільській області, пише Deschide.MD.

Свято-Успенська Почаївська лавра перебуває в підпорядкуванні Української православної церкви Московського патріархату. Розташована в однойменному місті Кременецького району Тернопільської области. Є найбільшим православним храмовим комплексом на Західній Україні і другим у країні після Києво-Печерської лаври.

У листопаді 2018 року Кабмін повернув лавру до складу Кременецько-Почаївського державного історико-архітектурного заповідника. Комісія Мін’юсту дійшла висновку, що реєстратор порушив вимоги чинного законодавства під час реєстрації права користування на комплекс споруд лаври.

Українська православна церква Московського патріархату заявила, що рішення Мін’юсту скасувати реєстрацію комплексу споруд Свято-Успенської Почаївської лаври за монастирем УПЦ МП не позбавляє його права ними користуватися, оскільки це рішення не скасовує договору про користування від 2003 року.

Одіозний намісник Свято-Успенської Києво-Печерської лаври, митрополит Павло, який користується елітними автівками та є затятим українофобом і ворогом преси, закликав, не зважаючи на карантин, відвідувати церкву. Про це він заявив у відеозверненні до парафіян, опублікованому на YouTube-каналі лаври.

“Єдине, що від нас сьогодні потрібно, – молитися, постити, ходити у храм, причащатися і причащати дітей. Не дивіться, старше покоління чи молодше, – усі поспішайте у храм. Читайте псалтир, Євангеліє, обійміть одне одного, покрийте все любов’ю”, – каже митрополит.

За словами скандального церковника, єдиний засіб, який може врятувати від пандемії, – це молитва і піст.

“Мене дивує недалекоглядність наших керівників, їм просто дана влада така або слово, щоб тримати в остраху людей. Щоб потім, коли виникнуть інші стихії природи чи якісь катаклізми, людина вільно піддалася печатці антихриста. Сьогодні ще кажуть: “Купуй маски, купуй таблетки”, але настане час – і через таке недбале ставлення до економіки, до власного життя ми зовсім зубожіємо. Уже сьогодні видно – немає зими, немає дощу, немає сонця, немає любови”, – зазначає він.

Намісник Києво-Печерської лаври виступив проти закриття храму на карантин.

“Ми не дамо. Ми будемо ходити хресними ходами, будемо молитися цілодобово”, – додав він.

Оновлення. Поет і політтехнолог Володимир Цибулько різко відреагував на повідомлення про зараження людей у храмах УПЦ МП: “Схоже, московські попи завірусили Почаївську лавру, 4 громадян Молдови мають вірус після відвідин Почаєва! Лавру від попів очистити, дезинфікувати і перевести в статус музейного комплексу! Церква, що несе смерть, не має місця в цивілізованому суспільстві!”

Із 12 березня в Україні через поширення коронавірусної інфекції заборонили масові заходи і закрили навчальні заклади. Окрім того, у ніч на 16 березня Україна повністю заборонила в’їзд на територію країни іноземним громадянам, із 17 березня зупинила авіаційне сполучення з іншими країнами, а з 18 березня у країні зупинили внутрішні пасажирські перевезення. У трамваях, тролейбусах, автомобільному транспорті й автобусах, які виконують регулярні пасажирські перевезення на міських маршрутах, дозволено одночасно перевозити до 10 пасажирів. У великих містах закрито торговельні центри, магазини (окрім продуктових та аптек), ресторани, кав’ярні та бари, спортивні зали, салони краси й нічні клуби. Обмежувальні заходи триватимуть щонайменше до 3 квітня.

Politarena.org — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Про готовість підтримати видання зголошуйтеся на пошту politarena()ukr.net

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *