Арена

Сталася чергова глупа смерть у ЗСУ

У Херсонській області солдат порушив правила поводження зі зброєю: взяв зброю колеги та з необережности вистрілив у його стегно – потерпілий загинув.

Про це в понеділок, 6 квітня, повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань.

“Близько 19 години 5 квітня 2020 року, знаходячись на посту по охороні мосту біля одного з населених пунктів Херсонської области, солдат порушив правила поводження зі зброєю. Він узяв автомат свого колеги та з необережности здійснив постріл йому в стегно, внаслідок чого потерпілий загинув”, – переповідають обставини речники ДБР.

Слідчі розслідують обставини порушення правил поводження зі зброєю, що заподіяло смерть військовослужбовця (ч. 2 ст. 414 Кримінального кодексу України).

У разі доведення вини, військовослужбовцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

З початку бойових дій в 2014 році на Сході, станом на кінець 2019 року, втрати армії становлять: безповоротні втрати – 2608 чоловік, решта загиблих (померлих) – 1087 чоловік, санітарні втрати (поранені) – 9805 осіб, які отримали ушкодження – 2251 осіб.

Ці дані не враховують загиблих на Донбасі бійців підрозділів МВС і Нацгвардії, СБУ, а також добровольчих підрозділів, таких як ДУК “Правий сектор” і Українська добровольча армія.

Управління верховного комісара ООН у відповідь на запит “Радіо Свобода” в листопаді 2019 року втрати серед всіх українських бійців на Донбасі (ЗСУ, МВС і Нацгврадії) з 2014 року оцінювало в 4,1 тис. осіб.

Також, за даними ООН, в війні на Сході України загинули щонайменше 3345 цивільних (включаючи 298 пасажирів малайзійського “Боїнга” MH17) і 5650 бійців проросійських формувань “ДНР” і “ЛНР”.

Станом на 17 грудня 2019 року Генштаб повідомляв про 77 осіб загиблих за рік унаслідок небойових втрат.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *