Арена

Влада замовчує критичну ситуацію з пожежою у Чорнобилі?

Лісова пожежа в Чорнобильській зоні відчуження, яку не вдається загасити, вже наближається до міста Прип’ять.

Таке повідомив директор Chornobyl Tour Ярослав Ємельяненко на своїй сторінці у Фейсбук.

“Ситуація критична. Зона палає. Місцева влада звітує, що все під контролем, але насправді вогонь стрімко захоплює нові території. В мене два варіанти: чи то до Кабміну не доводять реальну ситуацію, чи він обрав політику замовчування радянської влади, як у 86 році. Зараз вогонь дістався Прип’яті та знаходиться у двох кілометрах навпростець від сховищ радіоактивних відходів «Підлісний», де розташовані найбільш високоактивні радіаційні відходи всієї Чорнобильської зони, та від самої ЧАЕС”, – повідомляє Ємельяненко.

Сьогодні стало відомо, що Верховна Рада підвищила штрафи за забруднення повітря, вирубку лісів і спалювання рослинності.

Тепер за спалювання трави можуть оштрафувати не менш ніж на 3 тис. гривень, а якщо вогонь пошириться на ліс – 4,6 тис. гривень і більше.

В той же час, стало відомо, що уряд виділив 44,86 млн грн з резервного фонду державного бюджету для ліквідації пожеж у Чорнобильській зоні відчуження.

“Відповідне розпорядження, ініційоване Мінекоенерго, прийнято на засіданні уряду. Згідно з розпорядженням, має бути виділено коштів у сумі 44862,9 тис. грн з резервного фонду державного бюджету для здійснення заходів, пов’язаних з пожежами в зоні відчуження”, – йдеться в повідомленні.

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *