Арена

Українським боксерам спецслужби РФ “зробили пропозицію, від якої неможливо відмовитись” – думка

Два відомих українських кума за час карантину встигли потрапити до бази “Миротворець”. Мова де про Олександра Усика та Василя Ломаченка, які встигли знятись у російському пропагандистському фільмі, який вийшов у світ до сакральної для сусідньої країни-агресора події – 75-річчя “Дня Побєди”.

Раніше ці два персонажі в різних інтерв’ю та коментарях заперечували російську агресію, брали участь в антиукраїнських пропагандистських заходах агресора, та заявляли, що є противниками незалежності українського православ’я від РПЦ.

Саме в цю дату, 9 травня, Олександрові Усику на його черговий провокативний ролик – у ньому він залякує і нокатує своїх критиків, яких зобразив в образі “диванного експерта” – відповів молодий борець з Шепетівки Богдан Грицай. Перепалка викликала великий резонанс серед уболівальників.

Ці події прокоментувала колишня чемпіонка світу з кікбоксингу і претендентка на чемпіонський титул з професійного боксу, киянка Олена Твердохліб.

“Набагато важливіше, ніж будь-які безперспективні у практичному сенсі словесні дуелі між Грицаєм та Усиком є те, що нарешті, на сьомому році війни, Усику і Ломаченку виказали своє обурення і неприйняття їхньої колаборантської позиції і поведінки тисячі фанатів, – каже колишня спортсменка. – І, що мене навіть дивує, діючих спортсменів. Бо те, що будь-яке патріотичне виховання в українському спорті було втрачене – це, на жаль, факт, наслідки чого ми спостерігаємо не лише в професійному боксі, але і в олімпійських видах спорту. В них тривалий час тренери і спортсмени важко уявляли собі, як це вони будуть жити і тренуватися без “любих братів” з Росії. Наших спортивних діячів у “братніх відносинах” з Росією і росіянами не зупиняв навіть факт військової агресії Росії як держави і росіян як народу проти України і українців, відверта готовність росіян знищити і Україну, і українців, про що вони з люттю заявляли з екранів телебачення. Огидно, але ще восени 2014-го і у 2015-у точилася дискусія, чи можливо збірній України з біатлону, лижних перегонів та інших зимових видів спорту їхати до Росії на збори разом зі збірною Росії – бо вони ж такі друзі. Наших українських спортивних діячів навіть не зупиняло те, що російські спортсмени і тренери у повному складі підтримували окупацію Криму, закликали Путіна захопити Київ і Львів, і покінчити з українським “фашизмом”, а “заблудших хохлов” взагалі відправити до Сибіру на “перевиховання”. Так от, саме прозріння значної частини українців я вважаю головним досягненням. Хоча значна частина населення України просто тихенько сидить під гаслом “аби не було войни” і їм байдуже, чи буде Незалежна Україна чи ні. Головне, аби не заважали їм зустрічатися з російськими кумами. І це головна проблема України. Поки Україна не подолає цей кумівський зв’язок з ворогом, та зв’язок через діяльність російської церкви в Україні, Україна буде у небезпеці. Як тут не згадати російське: “Не было бы счастья, да несчастье помогло”. Насправді Московія і росіяни за ці шість років самі зробили більше, ніж будь-яка “бандерівська” українська пропаганда – якої, на жаль, майже не було – для руйнування цих небезпечних для України і українців зв’язків”.

При цьому Олександр Усик і Василь Ломаченко працюють на зміцнення цих зв’язків з “братнім” народом, за що, зокрема, були внесені до бази “Миротворець”.

“Безперечно, Усик і Ломаченко заслуговують на своє “почесне” місце у базі “Миротворець”, бо свідомо пішли на цю пропагандистьку провокаційну акцію, – переконана Олена. – Враховуючи, що вони є бізнесменами, які заробили мільйони, немає сенсу їх вважати наївними, які б на “громадських засадах” почали нищити власні відносини з вболівальниками. Але і гроші їм, я впевнена, не платили”.

Чому ж тоді вони пішли на такий ризикований репутаційний крок?

“Та тому, що це була саме та пропозиція, від якої “неможливо відмовитись”, – вважає колишня спортсменка. – Не сумніваюся, що представники російських спецслужб, так чи інакше, через служителів т.зв. Московського патріархату, контактували і з Усиком, і з Ломаченком. Те, що Усик, з початком окупації Криму, “офіційно” взяв на себе певні зобов’язання перед ФСБ, сумнівів немає ні в кого. Зокрема, я впевнена, і у СБУ. У Усика по-іншому просто не вийде, поки Крим залишається окупованим. В нього і особиста нерухомість в Криму, і родичі в Криму з нерухомістю. Їх негайно поставлять під прес, якщо Усик не погодиться виконувати певні “прохання” ФСБ. А Ломаченко, швидше за все у нього під наглядом, як у кума. Це не означає, звичайно, що Усик, прихопивши з собою Василя, завтра натягне маскхалат і поповзе мінувати нафтобазу або склад з боєприпасами. Для цього у ворога є інша агентура. Такого роду медійно розкручені популярні агенти як Усик і Ломаченко використовуються ворогом насамперед для пропаганди і медійних диверсій. І фільм з їхньою участю – це конкретний приклад використання таких агентів.

І тому, якщо ви спитаєте у мене чи є вони агентами Кремля, то я відповім – так, безумовно. І ніяка масова критика вболівальників не зупинить і не змінить “світогляд” Усика чи Ломаченка. Бо це люди, які вже заробили мільйони і їм є що втрачати. А позбавити їх радощів життя може ФСБ. Тому вони бояться ФСБ значно більше ніж уболівальників, яких вони “в гробу бачили”, як і усіх тих, хто загинув за Незалежність України. Бо це не їх війна, вони за мир… за “русскій мир”, – резюмувала Олена Твердохліб.

Раніше онлайн-газета ПолітАрена вже повідомляла про “російські походеньки” двох українських боксерів та їхні висловлювання, які вказують на те, що інтелектуальна сфера, то зовсім важко для спортсменів, яких довго б’ють по голові.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *