Арена

Зеленського можуть змусити віддати Коломойського під суд

Ймовірні фінансові злочини Ігоря Коломойського розслідуються у Клівленді, де вже скликали велике журі присяжних, чиїм завданням буде визначення підстав вважати, що було скоєно злочин.

Про це повідомляє BuzzFeed News.

Велике журі розслідує відмивання грошей, виведених з ПриватБанку перед націоналізацією. Гроші, нібито, збиралися в Україні як депозити населення, а у США на них скуповували активи.

Коломойський і його бізнес-партнери зараз є великими гравцями на ринку комерційної нерухомості в Клівленді, їм належить сталеливарний комбінат Warren Steel Holdings в Огайо, розкішний готель на 484 номери в Клівленді з видом на озеро і 21-поверхова офісна будівля, а також інші активи, розташовані по всій території США.

Агенти ФБР неодноразово приїжджали до України аби відстежити мільйони доларів, які були відправлені в США від компаній, що належать Коломойському та Боголюбову. Зокрема, в лютому вони зустрічалися з генеральним прокурором Русланом Рябошапкою і детективами НАБУ.

В травні 2019 року ПриватБанк подав позов проти Коломойського і Боголюбова до суду США.

Підставою для позову в американський суд є низка схем, які мають ознаки шахрайства і які могли бути організовані Коломойським та Боголюбовим з метою заволодіння активами в США, вартістю сотні мільйонів доларів.

Між Україною та США існує домовленість про екстрадицію. Отже якщо велике журі визнає Коломойського винним, Зеленський та Баканов повинні будуть видати його Сполученим Штатам.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *