Арена

Аваков та инші розумники активно претендують на гроші з “антикоронавірусного фонду”

МВС звернулось до прем’єра Дениса Шмигаля з проханням виділити кілька мільярдів гривень для доплат поліцейським, нацгвардійцям та прикордонникам на час карантину.

Про це повідомляє експертна організація StateWatch з посиланням на лист МВС.

У зверненні МВС зазначається, що “кошти у розмірі 2,5 мільярда гривень планується спрямувати на виплату доплати у розмірі до 50% заробітної плати військовослужбовцям Національної гвардії України та Державної прикордонної служби, особам рядового та начальницького складу органів та підрозділів цивільного захисту, поліцейським, які забезпечують життєдіяльність населення”, як це передбачено окремою урядовою постановою.

Також МВС попросило 171 мільйон гривень на доплати медичним та іншим працівникам, які надають допомогу хворим на COVID-19 у медичних закладах Міністерства внутрішніх справ.

Раніше ЗМІ повідомляли, що Державне управління справами звернулося до прем’єр-міністра з проханням виділити медзакладам для топ-чиновників, зокрема і відомій лікарні “Феофанія”, додаткові 23,4 млн грн на протидію поширенню коронавірусу COVID-19.

Журналісти-розслідувачі раніше повідомили, що з благодійних фондів для боротьби з коронавірусною хворобою COVID-19 в Україні, до яких в Офісі президента Володимира Зеленського збирали кошти з великого бізнесу, безслідно зникли мільйони гривень.

“Порятунок країни іменем президента та збір грошей з бізнесу – це велика фікція, загорнута у яскраву піар-обкладинку. Бо якщо Фонд, який збирає гроші іменем Президента розташований за фіктивною адресою – це тривожний дзвіночок номер 1, якщо його керівник має доволі неоднозначну репутацію і бігає від журналістів – це проблема номер два. Ну і головне – якщо за зібрані кошти ніхто офіційно не може відзвітувати – це проблема номер три. То які насправді пріоритети – порятунок країни чи афера під шляхетним прикриттям?”, – задались питанням журналісти.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *