Арена

Зеленський вручив людям ключі від квартир, куди вони не заселяться найближчими місяцями

Президент Зеленський особисто вручив ключі від нових квартир мешканцям київської багатоповерхівки, де стався вибух в одній з квартир, через який більше десятка осель стали непридатними для життя, 5 людей загинули.

Місцеві мешканці, які отримали ці 12 квартир розповіли журналістам, що їм видали лише сертифікати. Потрапити до нових осель вони не можуть. За словами однієї мешканки, квартири видали у ЖК «Кришталеві фонтани» на вулиці Метрологічна 42. Усього є чотири черги комплексу, четверту ще добудовують.

Фактично люди отримали ключі, але скористатися ними не можуть. Їх не пускають навіть подивитися квартиру, бо там все ще триває будівництво. А в квартирах голі бетонні стіни.

“Дали сертифікати. Туди нас не пускають, ми нічого не знаємо і не бачили. Ключі є. Але нас туди не пускають”,- каже одна із мешканок будинку, якій дав квартиру президент.

Зовні будинки обнесені огорожею. Зі слів постраждалих, документів на квартири поки не мають.

Їм видали сертифікати. На них є лише фото підпису директора забудовника, а ще стоїть технічний будівельний номер. Насправді ж він не відповідає номеру будинку.

Родина однієї з мешканок навіть не знала, на якому поверсі квартира. У відділі продажу їм сказали, що у них двокімнатна квартира, а в сертифікаті йдеться про трикімнатну.

Одне з українських інтернет-видань стверджує, все ще не так похмуро, як показав один з телеканалів.

Зеленський під час вручення ключів говорив, що квартири у новобудові й там ще потрібно зробити ремонт. Тобто робити висновок, що мешканців зруйнованого будинку обманули – не варто. Принаймні у випадку з незавершеними квартирами. А от за адресами та площею осель лишається питання.

За його словами, облаштування квартир лежить на плечах місцевої влади. Крім того, муніципалітет має видати компенсації постраждалим під час вибуху.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *