Арена

Луцький теракт – питань залишається все більше (ВІДЕО)

Вчора міністр Аваков заявив, що у терориста, який в центрі Луцька багато годин поспіль утримував заручників, є спільники.

“Його спільників затримали, одного з них – у Харкові, там знайшли патрони, вибухівку”, – сказав міністр на брифінгу в Луцьку.

Міністр МВС охарактеризував терориста як неврівноважену людину, “він намалював собі світ, придумав помсту світу”.

Про інших спільників правоохоронці не розповіли, посилаючись на таємницю слідства. В той же час у соцмережах вже ставлять питання про те, кого ж, можливо з патріотів, “призначать” спільниками терориста, а також дивуються, що від Зеленського терорист вимагав того, що той гарно вміє – записати відео.

Пізніше було оприлюднено чергове відео затримання Максима Кривоша. На ньому видно, що затримання Кривоша й звільнення заручників сталося ще до того, як почався штурм автобуса. Тобто, терорист вийшов із піднятими руками з автобуса й чекав, поки його затримають. У цей час збоку під’їжджає бронетранспортер, а незабаром чути, як вибухає світлошумова граната.

У соцмережах порівняли затримання терориста у Луцьку та парубка, який перепливав Дніпро.

Вдалося також помітити, як силовики готувались до штурму автобуса.

“Відчуваєте, як напружені силовики перед штурмом, як їх нерви натягнуті, неначе тетива перед штурмом автобуса зі змученими людьми і апасним тєрарістам? Нє? І я нє”, – пише користувачка Фб.

Як повідомляла раніше онлайн-газета ПолітАрена, Луцький теракт викликав низку запитань. І сьогодні саме питань більше, аніж відповідей.

Ветеран АТО Олексій Петров, який стежив за подіями, заявив в ефірі одного з телеканалів, що побаченому він аж ніяк не вірить.

“Дуже багато нестиковок. Я не буду вже говорити про відеоролик Володимира Зеленського, який, фактично, виконав умови терориста, тим самим відкрив “ящик Пандори”. Тепер виходить, що контртерористичні підрозділи нам непотрібні. Коли терорист стріляв по безпілотнику поліції, він підійшов до вікна, бо немає автомата, у якого зігнутий ствол, щоб ти міг стріляти з автобуса по безпілотнику, який вгорі. Тобто ти маєш висунутись у вікно сам, або висунути руки. І по ньому міг “працювати” снайпер”, – сказав Петров.

Звільнених з автобусу у Луцьку заручників не зустрічали лікарі та вони виглядали надто спокійними, повідомляє Телеграм-канал “Сплетница”.

Politarena.org — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі в умовинах пандемії та економічної кризи, нам потрібна ваша підтримка. Про готовість підтримати видання зголошуйтеся на пошту politarena()ukr.net

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *