Арена

Затримані у Мінську “вагнерівці” виявилися любителями старовинних церков

Кілька затриманих у Мінську “вагнерівців” заявили, що вони через Мінськ прямували у Стамбул, де мали намір “оглянути Собор Святої Софії”.

Таке повідомив голова Слідчого комітету Білорусі Іван Носкевич.

Носкевич розповів, які версії перебування у Білорусі “вагнерівці” озвучили силовикам під час розслідування.

“Варто зауважити, що в ході допитів вони дають найбільш суперечливі свідчення, зокрема, про те, що група нібито мала намір вилетіти з Мінська у Стамбул, кажуть менше половини людей, інші вказують зовсім інші точки остаточного візиту в інші країни. Що стосується тих, які нібито летіли до Туреччини, у них так само різні цілі потрапляння в цю країну. Хтось летів засмагати, хтось відпочивати, хтось нібито охороняти якісь об’єкти, а хтось оглянути Собор Святої Софії”.

З’ясувалися деякі додаткові подробиці. В одному з месенджерів була створена спеціальна група. У ній старший здійснював координацію дій підлеглих: від розпорядку дня, переклички, часу загального збору, туди ж надійшов наказ спалити старі квитки на території санаторію.

Раніше двоє ГРУшників, яких звинуватили в отруєнні людей небезпечним газом, Олександр Мішкін (Петров) і Анатолій Чепіга (Боширов) заявили, що вони прибули до Британії з метою оглянути старовинний собор у маленькому містечку Солсбері.

У МЗС України, як повідомляла онлайн-газета ПолітАрена, розповіли, що Україна отримала від Білорусі список затриманих під Мінськом “вагнерівців” та проводить перевірку їхнього громадянства.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *