Арена

Поки Лукашенко повторює за Януковичем, Ціхановська зголосилась очолити протест білорусів

Вчора під час виступу у Мінську на мітингу, Лукашенко повторив легендарне слово президента-втікача Віктора Януковича і став героєм смішного відео.

Звертаючись до білорусів з приводу останніх подій в країні, Лукашенко закликав: “Зупиніться!” (рос. – “Остановитесь!”), що нагадало звернення екс-президента України, яке він записав перед втечею до Ростова в 2014 році під час подій Євромайдану.

В той же час опозиційна білоруська кандидатка у президенти Святлана Ціхановська об’явила про готовність очолити Білорусь замість Олександра Лукашенка, якого Центрвиборчком оголосив знову президентом.

“Я готова прийняти на себе відповідальність і виступити в цей період в якості національного лідера з тим, щоб країна заспокоїлася і увійшла в нормальний ритм, щоб ми звільнили всіх політв’язнів і в найкоротші терміни підготували законодавчу базу і умови для організації нових виборів – реальних, чесних і прозорих, які будуть беззастережно прийняті світовою спільнотою”.

Вона також звернулася до людей у формі, зазначивши, що “білоруси – це люди, які не сприймають насильства, вони щедрі і справедливі”, і якщо силовики вирішать не виконувати злочинні накази, перейти на бік народу, то білоруси пробачать їм, підтримають і “в майбутньому не дорікнуть поганим словом”.

Раніше ЗМІ повідомляли, що Ціхановська, яка зараз перебуває у Литві, готує заяву про оголошення своєї перемоги на президентських виборах в Білорусі 9 серпня.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *