Арена

Влада Сербії вигадала нехитрий спосіб вакцинувати якомога більше громадян від ковіду

Президент Сербії Александар Вучич пообіцяв фінансову допомогу в розмірі 3000 динарів (майже 26 євро) всім громадянам, які були щеплені від коронавірусу або будуть щеплені щонайменше однією дозою до 31 травня.

Як повідомляє Балканський оглядач, наразі в країні вже діє кілька пакетів фінансової допомоги громадянам та підприємства, зокрема і прямі матеріальні виплати, і ця “премія за щеплення” буде додатковою формою допомоги.

“Ми не можемо застосовувати негативні дискримінаційні заходи до тих, хто не хоче робити щеплення, хоча я вважаю безвідповідальним і егоїстичним не робити щеплення. Ми думали про те, як винагородити людей, які виявили відповідальність, і ми вирішили дати додаткову фінансову допомогу людям, яким зробили щеплення”, – сказав Вучич.

Президент також повідомив, що уряд Сербії розгляне рішення, згідно з яким працівники державних компаній та державних органів – солдати та поліціянти, якщо вони не були щеплені та заразилися коронавірусом, не отримуватимуть лікарняні виплати, хоча держава і буде лікувати їх безкоштовно, як і всіх інших.

“На мій погляд, це більш ніж справедливо”, – сказав Вучич, додавши, що він, як Верховний головнокомандувач сербської армії, був щеплений і що немає жодної логіки для солдата вважати себе розумнішим і відмовлятися від вакцинації .

На сьогоднішній день в Сербії введено 3 620 000 доз вакцин, з них 2 050 000 – перші дози і близько 1 570 000 – другі дози. Імунізовано 1 330 000 громадян. Населення Сербії – 6,95 мільйона. Влада Сербії розраховує вакцинувати до кінця травня близько трьох мільйонів громадян принаймні однією дозою, щоб досягти колективного імунітету.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *