Арена

“Слуг” стане трішки менше

Після відкриття четвертої сесії парламенту нардеп від СН Гео Лерос заявив, що “Зеленський злився зі старою системою”. Пізніше стало відомо, що одразу ж “слуги” почали збирати підписи за те, аби вигнати нардепа з фракції.

Так Ірина Верещук заявила журналістам про наявність понад 70% необхідних голосів.

На її думку, тригером такого рішення стала сьогоднішня заява Лероса, в якій він критикував президента.

“Це стало рушійною точкою, тому що справді іде неприхована критика президента, в тому числі фракції, за помилки, які мав би співрозділяти сам Гео Лерос, як я думаю. Бо справді, якщо є критика і вона є конструктивною, вона, звичайно, допомагає процесу. Коли ми критикуємо один одного за якісь законопроєкти, і натомість пропонуємо якийсь вихід, це, звичайно, одна справа. А коли ми просто виходимо і систематично критикуємо президента, фракцію і всіх решта і нічого при цьому не пропонуємо – я вважаю, це краще робити поза межами фракції”, – додала Ірина Верещук, зазначивши, що нардепи її фракції прийши до парламенту “за спиною президента Зеленського”.

Раніше, Зеленський під час виступу на з’їзді партії “Слуга народу” заявив, що деякі люди забули, для чого потрапили в парламент. “Вони мікроби, вони бактерії в вашому здоровому організмі, але, на щастя, їх дуже мало, і вони слабкі”.

У відповідь Лерос заявив, що сам президент і його команда “своїми мікробами та бактеріями брехні заразили цілу країну, згаявши шанс великої держави, обмінявши його на конверти від олігарха. Ви здали країну в оренду цим олігархам, чим самі собі підписали вирок”.

Нардепка Єлизавета Ясько на своїй сторінці у Facebook зазначила, що утрималася від ухвалення рішення.

Лерос став відомий 9 березня, коли виклав у фейсбуці відео, на яких людина, схожа на Дениса Єрмака (брата голови Офісу президента), проводить переговори про працевлаштування неназваних осіб на посади в органах влади. У відповідь голова ОПУ звернувся в СБУ і Держбюро розслідувань, щоб встановити походження відео, і звинуватив Лероса в помсті за зрив кадрового призначення. Імені цієї людини він не назвав, але 3 березня, за день до відставки, Кабмін Гончарука намагався призначити заступником міністра інфраструктури Іллю Сагайдака, колишнього заступника голови КМДА Віталія Кличка.

Президент назвав депутата від “Слуги народу” Гео Лероса аферистом.

У серпні Лерос заявив, що невідомі особи спалили його авто, припарковане біля будинку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *