Візії

Здали ключі від старої хати

Спина не розгинається, я той сарай вчора мила як проклята. Чекаємо які причини лендлорд озвучить, щоб не віддавати депозит. Це завжди інтрига: а ну ж що цього разу? В нас ніколи не було такого, щоб люди просто взяли і віддали.

Найсмішніша ситуація була з останньою київською хатою на Палладіна. Ми її просто вилизали, замовили у клінінгової компанії генеральне прибирання ще коли це не було мейнстрімом. Я навіть віддраїла до блиску плиту, яку перед нашим приїздом загидила племінниця хазяйки. Жодного серйозного пошкодження за всі роки. Тільки за дверима, там де ручка, витерлись шпалери. І в одному місці Яся провела олівцем по шпалерах, але ми ще за рік до того це обсудили.

І ось момент істини.

Хазяйка хати, Татьяна Пєтровна, киянка років шестидесяти, фанатка пейзажів з бурштином з Андріівського, заходить з таким чоткім фейсом, на якому написано «я не збираюсь віддавать гроші» і мені вже смішно, бо я все розумію і передчуваю захоплюючу драму. Вона никає зі скорботним поглядом по хаті, зітхає і приговорює «убілі квартіру!». Я ще тримаюсь, але потім вона заходить у велику кімнату, сідає на табуретку і починає плакать.

– Шо вже тут?, – питаю.
– Убілі так квартіру!, – каже вона і показує на шматок відірваних і приклеєних шпалер у кутку. Її чоловік так тихенько і боязко:
– Танєчка, ето ж ми, ето ж я когда кровать заносіл зацепіл…

Коротше, це завжди цікава вистава, яка може коштувати як місяць оренди.

Антоніна Малей, дитяча письменниця

Мову ориґіналу збережено

Politarena.org — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі в умовинах війни та економічної кризи, нам потрібна ваша підтримка. Щоб продовжувати реалізовувати проєкт щодо документування англійською мовою рашистських злочинів проти мирних громадян України, зокрема дітей, нам потрібна ваша допомога. Про готовість підтримати видання зголошуйтеся на пошту politarena()ukr.net. Або ж переказуйте кошти на карту 4731 2196 4385 1292 (ПриватБанк)

Підписуйтеся на наш Телеграм

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *