Арена

Репутація держави під загрозою: релігійні фанатики готуються до штурму українського кордону

Білоруські прикордонники повідомляють про присутність в пунктах пропуску на кордоні з Україною понад 1,5 тис. євреїв-хасидів.

В одному з пунктів пропуску в Чернігівській області фіксується прибуття груп чужоземних громадян, які попри обмеження в’їзду намагаються потрапити в Україну.

Про це повідомляє пресслужба МВС України.

Зазначається, що з представниками чужоземців зустрівся голова Прикордонної служби України Сергій Дейнеко. Він попередив їх про відповідальність у разі порушення кордону.

“Наразі ДПСУ задіяла резерви відомства та організувала взаємодію з підрозділами Національної поліції та Національної гвардії України. Ситуація залишається контрольованою”, – йдеться в повідомленні.

Як зазначає БЕЛТА, білоруські прикордонники повідомляють про присутність у пунктах пропуску на кордоні з Україною понад 1,5 тис. євреїв-хасидів, які планували потрапити в Україну у зв’язку зі святкуванням 19 вересня Нового року за єврейським календарем.

Нагадаємо, що на початку осени паломники-хасиди традиційно відвідують Умань для відзначення юдейського Нового року – Рош га-Шана. У місті розташована могила духовного лідера хасидів Нахмана. Торік у святкуваннях узяли участь 30 тисяч паломників.

15 серпня міський голова Черкас Анатолій Бондаренко закликав центральну владу не допустити приїзду хасидів до Умани, оскільки це може погіршити епідситуацію в країні. Він закликав втрутитися в ситуацію президента.

Уряди України та Ізраїлю виступили із спільною заявою, в якій закликали паломників утриматися від відвідування Умани на свято Рош га-Шана.

На час паломництва хасидів в Умань у місті з 15 до 21 вересня посилили карантин. Район паломництва облаштували КПП, заборонено масові релігійні та культурні заходи за участю більше 1 особи на 10 квадратних метрів будівлі або території.

Раніше МЗС України в своїй ноті до влади Ізраїлю заявило: “Якщо права українських туристів і подорожуючих будуть на систематичному рівні порушуватися, ми будемо переглядати умови поїздок громадян, у тому числі доцільність збереження безвізового режиму для громадян тих країн, де права наших співвітчизників систематично порушують”. Як відомо, влада Ізраїлю реґулярно порушує права українських громадян.

Підписуйтеся на наш Телеграм

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *