Арена

10 волонтерів використали дозволи на виїзд за кордон і не повернулися

Представники волонтерських організацій «Єдина Україна» та «Аджалик» отримали дозвіл на виїзд за кордон для доставлення гуманітарної допомоги. Згодом вони скористалися ним, щоб не повертатися в Україну.

Про це розповів голова Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін.

За його словами, 10 волонтерів скористалися системою «Шлях», яка дає змогу виїжджати за кордон, щоб доставити гуманітарну допомогу для цивільних і військових.

Після отримання дозволу від ОВА вони виїхали за кордон, але згодом повернулись і привезли обіцяну гуманітарну допомогу. Пізніше вони повторно використали дозволи на виїзд — і цього разу вже вирішили не повертатись.

«Не всі, хто називає себе благодійниками, такими є насправді. Деколи за словом “допомога” приховують свої корисливі цілі», — сказав голова ОВА.

Прокудін зазначив, що нині розпорядження про виїзд для цих організацій скасували, а про факт незаконного перетину кордону вже повідомили правоохоронним органам.

Система «Шлях» запрацювала 17 березня 2022 року. Станом на початок липня 2023 року до неї внесли 254 тисячі людей. Із них майже 150 тисяч — це водії, які виконують бізнес-перевезення за ліцензіями.

За рік роботи «Шляху» 19 тисяч чоловіків скористалися системою для виїзду за кордон — такі оцінки озвучив народний депутат від «Слуги Народу» Сергій Козир.

Раніше стало відомо, що український журналіст і ведучий «24 каналу» Олексій Печій виїхав із України у закордонне відряження, після чого заявив, що вже не повернеться назад.

Як відомо, Олексій Печій отримав акредитацію на Саміт ЄС, який проходив із 14 до 15 грудня. Однак після завершення заходу журналіст не повернувся до України. Після хвилі обурення Печій оприлюднив публікацію, у якій намагався пояснити свою позицію. Мовляв, «продовжить інформаційну війну за Україну», але перебуваючи в одній із країн Європи.

Світлина ілюстративна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *