Арена

Мелодія “Щедрика”, якій понад тисячу років, пробуджена стихіями

НАОНІ оркестра та творці проєкту «Володарі Стихій» представили унікальну сучасну рок-версію «Щедрика».

Всесвітньо відома мелодія «Щедрик/ «Carol of the Bells» набула особливого звучання завдяки музичному фентезі-шоу «Володарі Стихій». Відео доступне на Youtube-каналі «Володарі Стихій», а авдіотрек найближчим часом з’явиться на всіх відомих музичних платформах, а також, звучатиме на українських і світових радіо до різдвяних свят.

«В основі сюжету музичного фентезі-шоу „Володарі Стихій“ леґенда часів Трипільської цивілізації, за якою в певний час музиканту мають зібратися і відтворити на особливих інструментах Зерна мелодій, які пробудять Стихії. І одне з найвідоміших мелодійних зерен — це мелодія нашого „Щедрика“, якій понад тисячу років. А за останні сто років вона стала популярною у всьому світі під назвою „Carol of the Bells“. В нашому проєкті мелодія „Щедрика“ набула унікального оркестрового симфо-етно-рок звучання», — говорить Олесь Журавчак, автор ідеї та продюсер музичного шоу «Володарі Стихій», директор НАОНІ.

Щедрик, українська народна пісня в обробці Микола Леонтовича, є однією з найбільш відомих та улюблених різдвяних мелодій у всьому світі.

НАОНІ оркестра, Національний академічний оркестр народних інструментів України, — провідний музичний колектив з 55-річною історією. НАОНІ оркестра — це гармонійне поєднання шани традиціям та сміливості у музичних експериментах.

У проєкті «Володарі Стихій» НАОНІ оркестра виступили Хранителями зерен мелодій, адже в їхньому репертуарі понад дві тисячі партитур українських композицій.

«Володарі Стихій» — музичне фентезі-шоу, унікальний інструментальний мюзикл, прем’єра якого відбулась 2018 року на сценах Одеської та Київської національних опер.

У 2023 році автори створили художньо-документальний фільм-концерт. Фільмування стрічки відбувались в особливих локаціях, місцях сили, таких як «Печерний храм» (Монастирок, Тернопільської области), «Писаний камінь» (Івано-Франківська область), «Лисина Космацька» (Івано-Франківська область), «Манявський водоспад» (Івано-Франківська область), «Скелі Довбуша» (Івано-Франківська область), Фортеця «Тустань» (Львівська область), та инших. Презентація фільму запланована на 2024 рік.

Світлина ілюстративна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *