Арена

Москва заявляє про відсутність наміру зустрічатись у “нормандському форматі”

Путін не готовий зустрічатись із Зеленським, говорячи дипломатичною мовою, Росія не готова до проведення саміту “нормандської четвірки” на найвищому рівні.

Як передає ЛБ, про це сказав в коментарі журналістам заступник голови МЗС Росії Андрій Руденко.

Раніше президент Володимир Зеленський на спільній пресконференції з федеральним президентом Австрії Александром ван дер Белленом анонсував ще одну зустріч політичних радників голів держав протягом найближчих 10 днів, після якої вже повинна бути зустріч лідерів “нормандської четвірки”. Він також висловив впевненість у тому, що усі лідери підтверджують готовність до зустрічі.

“Я скажу, що це неправда. І на переговорах радників і політрадників в Берліні минулої п’ятниці Дмитро Миколайович Козак чітко сказав, що підстав для проведення нового саміту поки немає”, – сказав Руденко.

Зі свого боку пресслужба українського МЗС повідомила, що Міністерство закордонних справ України вимагає від РФ роз’яснення щодо заяви російського заступника міністра МЗС Андрія Руденка про перспективи проведення чергового саміту керівників чотирьох держав в нормандської форматі.

“Якщо заява Андрія Руденка є чітким сигналом, що Кремль принципово не зацікавлений в проведенні саміту лідерів N4, це ставить під сумнів налаштованість Російської Федерації врегулювати конфлікт. Очевидно, що сьогоднішній недостатньо дипломатичний і кілька емоційний коментар заступника міністра закордонних справ РФ вимагає додаткових роз’яснень позиції російської боку як учасникам Нормандського формату, так і міжнародній спільноті”, – йдеться в повідомленні.

В МЗС пояснили, що Зеленський говорив не про конкретну дату проведення наступного саміту лідерів “Нормандського формату”, а про принципову готовність його учасників зустрітися.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *