Арена

Нові електрички, потяги та вокзали “розкладені” по холодильниках керівників УЗ

Окремі керівники АТ “Укрзалізниця”організували корупційну схему, гроші від якої заховали у холодильнику.

За повідомленням СБУ, посадовці створили штучні бар’єри для своєї роботи, щоб залучити підрядників. Обрали підконтрольну “прокладку”, яка монополізувала цей сегмент ринку. Через цю фірму вони розікрали понад 4 мільйони гривень.

Під час обшуків у Києві та Одесі в службових приміщеннях “Укрзалізниці” та офісі комерційної структури правоохоронці виявили оригінали печаток компаній із ознаками фіктивності, чорнову бухгалтерію, фінансово-господарську документацію та матеріали листування фігурантів. Також вилучено понад 1,2 мільйона гривень, на які судом накладено арешт.

За словами СБУ, зловмисники сховали частину “виручки” в холодильник.

Варто зазначити, що послуги Укрзалізниці залишились на рівні “совка”, багато українців або мерзнуть, або “варяться” у потягах, їдуть у набитих людьми і часто досить таки смердючих електричках, користуються жахливими вокзалами, які знали останній ремонт на початку 2000-х. Працівники УЗ живуть у вагончиках, роками чекаючи на житло, в той час, як керівництво святкує корпоративи, вартість яких складає від 2 мільйонів гривень. І це у той час, коли в усьому цивілізованому світі з пункту А в пункт Б можна дістатись комфортним потягом за кілька годин. Навіть з пересадками пасажир не відчуває незручностей. І лише в Україні залишається величезною проблемою зробити залізницю прибутковим підприємством, а пасажирам надати якісні послуги, коли в електричці та потязі не смердить, а на кожному вокзалі є всі необхідні послуги.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *