Арена

Договорився: Фокіну варто подарувати окуляри та книгу з історії

Перший заступник голови української делегації в ТКГ  Вітольд Фокін, якого на роботу нібито влаштувала його онука, наразі не бачив підтвердження війни між Росією та Україною і утримується від таких визначень.

Про це Фокін заявив на засіданні парламентського комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.

“Що стосується війни, – я не політик. Тому зробити якесь визначення я не можу. Тому що ніякого підтвердження, що там ведеться війна між Росією і Україною, поки що я не бачив”, – сказав Фокін.

Раніше в інтерв’ю він заявив, що на Донбасі потрібно оголосити загальну амністію, провести вибори, а особливий статус надати всій Донецькій і Луганській областям.

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що окремі коментарі Вітольда Фокіна не відображають офіційної позиції України.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вважає заяви Фокіна провокативними, спекулятивними і такими, що не відповідають національним інтересам.

Фокін, у свою чергу, критику на свою адресу пов’язав з тим, що представники чинної влади нібито мають зв’язок із “попередниками”.

Народний депутат України від фракції “Голос” Соломія Бобровська підготувала депутатський запит до президента Володимира Зеленського з вимогою відкликати Вітольда Фокіна з української делегації ТКГ. Під запитом вже встигло підписатися 49 народних депутатів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *