Арена

Попри відсутність офіційної версії авіакатастрофи АН-26, з’являються нові подробиці трагедії

Керівник польотів діяв згідно інструкцій, коли дав змогу сісти першому літаку та відразу направив другий на смугу.

Такі нові подробиці трагедії Ан-26 у Харківській області розповів спікер командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

“Версія теракту має розглядатись, але вона є найменш, напевно, вірогідною, оскільки уже зібрано достатньо матеріалу. Мусимо дочекатися офіційної версії. Як представник командування Повітряних сил я не можу говорити про результати. Однак щойно ми розмістили візуалізацію схеми військового аеродрому, як саме сталася ця ситуація, на якій відстані були літаки (Ан-26, що розбився, і ще один літак, який у той момент заходив на посадку. – Ред.) один від одного”, – сказав він.

Ігнат розповів, чи розглядається слідчими взаємодія двох літаків та диспетчера.

“Це один з елементів. Про це заговорили після заяв окремих доповідачів, які почали робити деякі припущення, хоча вони є членами комісії. Там навіть було не два літаки, а ще були два гелікоптери на території аеродрому, і керівник польотів на командно-диспетчерському пункті прийняв правильні рішення і зробив все для того… Керівник польотів не міг за всіма документами вчинити інакше. Він дав змогу сісти першому літаку та одразу скерував другий літак, на якому були певні проблеми, літак, який не просив екстреної посадки, але він все-таки скерував його на смугу. І ті два вертольоти теж звільнили місце, щоб не перешкоджати літакам сісти. Відстань між першим та другим літаками була достатньою, щоб перший без проблем сів на смугу, звільнив її, і в той час другий зайшов на посадку. Це ми й оприлюднили сьогодні на нашій сторінці”, – сказав він.

Раніше онлайн-газета ПолітАрена повідомляла про те, що 25 вересня, під час заходження на посадку в аеропорту Чугуєва розбився літак із курсантами Харківського університету Повітряних сил ЗС України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *