Арена

Рашисти виклали до соцмережі два відео з обезголовленням українських військовослужбовців

Одне відео із обезголовленням українського воїна було знято нещодавно, инше, судячи з кількости листя, зробили ще влітку.

Телеканал CNN повідомляє, що протягом тижня в соцмережах з’явилися два відео, на яких, імовірно, показано обезголовлення українських солдатів.

CNN зазначає, що одне з відео було опубліковане в промосковитській соцмережі 8 квітня. Його, мабуть, зафільмували рашистські найманці з ПВК “Ваґнера”. На ньому видно обезголовлені тіла двох українських військових, які лежать на землі біля знищеної військової машини.

Голос за кадром, спотворений, щоб запобігти ідентифікації, говорить московитською, що “бронемашина потрапила на міну”. Очевидно, маючи на увазі тіло на землі, сміючись голос продовжує: “Вони їх убили. Вони підійшли до них і відрізали їм голови”, повідомляє телеканал. У загиблих солдатів, схоже, також були відрізані руки.

У московитських соцмережах згадується, що відео було знято поблизу Бахмута на сході України, де протягом багатьох місяців точаться найзапекліші бої, до яких залучені бойовики ПВК “Ваґнера”.

У CNN заявили, що не змогли незалежно підтвердити місце, де знімали відео.

Друге відео було поширене увечері 11 квітня. Ймовірно, його було знято влітку. На ньому, певно, показано, як рашистський боєць ножем відрізає голову українському військовому, коли він іще живий.

Напередодні американський Інститут вивчення війни заявив, що “ПВК “Ваґнера”, очевидно, продовжує скоювати військові злочини, обезголовлюючи українських військовослужбовців у Бахмуті”.

Своєю чергою президент Володимир Зеленський закликав світових лідерів відреаґувати на страту українського військового рашистськими окупантами.

Про це йдеться у зверненні Зеленського:

“Є те, що нікому у світі неможливо іґнорувати: як легко ці звірі вбивають. Це відео страти українського полоненого світ повинен бачити. Це відео Росії – якою вона є. Що це за істоти? Для них немає людей… Це відео Росії, яка намагається це зробити новою нормою, звичкою знищувати життя. Це не випадковість, це не епізод. Так було в Бучі тисячі разів. Кожен лідер повинен реаґувати, а не чекати, що це забудеться, що пройде час”, – сказав Зеленський.

За словами Зеленського, світ не зрозуміє, якщо лідери не зреаґують та таку жорстокість.

“Ми нічого не збираємося забувати й пробачати вбивцям. Законна відповідальність буде за все. Потрібен програш терору… Зараз треба діяти. І нам в Україні максимально зосередитись на фронті — максимально допомагати, гнати окупанта з нашої землі. Головна мета перемогти. Головна мета в Україні – міцність, щоб перемогти. Розгром окупанту, вирок убивцям, трибунал державі-злу. Вічна пам’ять кожній людині, чиє життя забрав цей російський терор. Слава всім, хто б’ється проти цього зла. Слава Україні!” – сказав керівник держави.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *