Арена

Втерли носа Маску і НАСА: росіяни запустять у космос млинці на повітряних кулях

На честь річниці польоту Гагаріна у космос в Росії планують “запустити млинці” на повітряних кульках для космонавтів.

Таке святкування, поєднане з Масляною планують у Зірковому містечку, де живуть та проходять підготовку до польотів російські космонавти.

“На вас чекає оригінальне “космічне свято” з запуском млинців у космос для екіпажу МКС”, – обіцяють росіянам.

Стало також відомо, що в рамках святкування у Зірковому містечку планують посадити 60 дубів з іменними табличками, а також “кресний хід” на мотопаропланах. Цей хід буде присвячений не лише річниці “космічної події”, а й 800-річчю святого князя Алєксандра Нєвского. Старт буде даний у селі Шавелкіно. До події приєднається російський священник Федір Конюхов, а акція називатиметься “Небесне воїнство”.

Як повідомив російський оглядач Юрій Гіммельфарб у своїй програмі, святкування плануються в заполяр’ї у місті-побратимі Зіркового містечка місті Нар’ян-Марі проходитиме конкурс “Через Арктику до зірок”. В самому Зірковому містечку, стверджує Гіммельфарб, планують відремонтувати головну дорогу, замінять асфальт на майже двох кілометрах, встановлять 4 павільйони, 2 парковки, приведуть до ладу тротуар, відремонтують 400 метрів лінії освітлення та зроблять каналізацію.

“Отже ми втерли ніс Ілону Маску”, – іронічно зауважив Юрій Гіммельфарб.

В той же час російський публіцист Нєвзоров, коментуючи, в тому числі і “космічне свято”, зауважив, що “Росія відчуває насолоду від своєї деградації”.

“На думку Роскосмосу, у Зірковому містечку відбудеться захід. Відомі проблеми з залишеними без їжі російськими космонавтами на МКС, як з’ясувалось, вирішуються дуже просто. В день польоту Гагаріна у космос, сім’ї космонавтів прив’яжуть до повітряних кульок млинці і відпустять їх з надією, що ті доберуться до космосу та зістикуються з МКС. Це достойна відповідь “насівському” марсоходу. А ще політ Гагаріна вирішено відзначити “повітряною кресною ходою”. До мвсця гагарінського старту на невеликій висоті потягнуться бородаті фрики та юродиві, бурмочучи свої молитви. Придумати для серця Гагаріна осиковий клинок товстіший та гостріший, мабуть неможливо”, – сказав Нєвзоров у неділю 28 лютого.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *