Арена

Лесю Забуранну викрили на афері з квартирами на Позняках

Народний депутат від «Слуги народу» Леся Забуранна на виконанні добрих ініціатив Володимира Зеленського прагне або збагатитися, або підсидіти когось в партійній ієрархії. Про це пише журналіст Світлана Данілова на сторінках інтернет-видання Новини України-From-UA, посилаючись на інформацію ТГ-каналу «Темний лицар».

Усі пам’ятають страшну трагедію, що сталася вранці 21 червня 2020 року на Позняках: тоді внаслідок потужного вибуху в багатоповерховому будинку загинули п’ятеро людей, а жителі 40 квартир залишилися без даху над головою. Зеленський відразу ж простягнув їм руку допомоги та дав розпорядження компенсувати втрату житла і виділити за державний рахунок квартири такого ж метражу і кількости кімнат. І вже 30 червня президент вручив ключі першим 12-ти сім’ям, незабаром їх отримали й инші.

Здавалося, пише журналіст, що проблема розв’язана – про що в ЗМІ постійно рапортувала народний депутат від «Слуги народу» Леся Забуранна, котра займалася цим питанням у своєму 216-му виборчому окрузі (Дарницький район). Але хоча формально вона невпинно розхвалювала Зеленського, та насправді Забуранна вміло займалася самопіаром і перед президентом, і перед виборцями! А скандали, які виникли згодом, засвідчили, що Забуранная мала в цій справі інтерес не тільки вислужитися …

Голова правління Української Міжнародної Бізнес Асоціації (UIBA) Катерина Штеренберг розповіла про те, що до неї за допомогою звернулася одна із потерпілих, Марина Завірюха. Їхня сім’я проживала на Позняках в трикімнатній квартирі, записаній на маму. Ключі від нової квартири вони отримали, але та реально виявилася лише двокімнатною (дві спальні і велика кухня), хоча в ордері вона записана як трикімнатна (кухня порахована за ще одну кімнату). Крім того, свідоцтво про власність чомусь виписали на сестру, а не маму (в майбутньому це створить проблеми при розділі прав на майно).

Через те, що відповідальною за тему квартир для постраждалих є Леся Забуранна, то Катерина Штеренберг звернулася за роз’ясненнями саме до неї. Однак та відразу ж використала тактику «я ні до чого, я не знаю», звалювала все на забудовника, для чогось пропонувала звернутися до инших «слуг народу».

Забуранну, за інформацією Світлани Данілової, на парламентських виборах на 216-й округ у Дарницькому районі проштовхнув Євген Томін, котрий уже багато років «захоплюється» житловою забудовою Києва і організацією низки схем. І Забуранна, як стала нардепом, активно допомагала йому в цих схемах. При цьому вона курирує в Київраді корупційну депутатську групу Богдана-Вавриша, що складається зі «слуг народу».

Отож, трагедія на Позняках викликала жвавий інтерес київських забудовників, які бажають вигідно продати державі свої проблемні квартири. У цьому своєрідному «конкурсі» переміг той, хто в потрібний момент опинився ближче до президента і зумів його переконати швидко вирішити питання – тобто Леся Забуранна, яка запропонувала квартири в ЖК «Кришталеві джерела». І хоча цей житловий комплекс давно відомий своїми численними скандалами й аферами, Забуранна мала в ньому свій інтерес, вона прагнула нажитися на людській біді. Ну, а заодно заслужити велику подяку Зеленського за допомогу й активний піар, і теж не заради одних подяк: за інформацією джерел, Забуранна накинула оком на місце керівника столичної організації партії «Слуга народу».

На думку журналіста, президент і не здогадувався, як його дурять. Його щира ініціатива була використана Забуранною для квартирної афери, в якій вона є одним з організаторів і провідним виконавцем. І тому їй зовсім не цікаво, щоб усе це було викрито й виринуло на поверхню.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *