Арена

У новому фільмі Bellingcat може з’явитись Порошенко та Зеленський

До України прибув журналіст-розслідувач видання Bellingcat Христо Грозєв.

Про це він повідомив у своєму Twitter, та одразу попросив колег журналістів не звертатися до нього за коментарями, поки триває розслідування.

“Я бачу багато спекуляцій в українських ЗМІ щодо нашого розслідування, що триває. Зверніть увагу, що більшість повідомлень не відповідають дійсності та базуються на неправдивій інформації чи бажанні. Так, ми працюємо над багатьма розслідуваннями одночасно, але ми не знаємо результатів, перш ніж закінчити”, – написав він.

Група Bellingcat розслідує інцидент з затриманими у Білорусі “вагнерівцями”, які брали участь у бойових діях на Донбасі і воювали проти ЗСУ. Першу частину фільму-розслідування світ може побачити вже цього місяця.

Творці фільму можуть провести додаткові зйомки в Україні. За інформацією деяких ЗМІ будуть записані інтерв’ю з особами, які входять в оточення експрезидента України Петра Порошенка, а також позиція Офісу президента Володимира Зеленського.

29 липня під Мінськом було затримано 33 членів ПВК “Вагнер”. Як повідомляла онлайн-газета ПолітАрена, “вагнеровці”, яких вже 14 серпня віддали Росії, зізналися у тому, що вони збивали українські літаки на Донбасі. У ЗМІ з’явилась інформація, що про операцію було відомо президенту Зеленському, голові ОП Андрію Єрмаку та ряду чиновників, але внаслідок витоку інформації операція була провалена.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *