Арена

Старому російському журналісту не вдалось гарно погуляти через елементарну неповагу до закону

Познер не визнає територіальну цілісність Грузії і тому його не можна пускати в країну, куди він приїхав з компанією добряче погуляти.

Як повідомляє Руставі-2, у Тбілісі в середу ввечері спалахнув протест через приїзд 87-річного російського телеведучого. Той прибув до Грузії чартерним літаком разом з друзями і колегами, всього близько півсотні людей.

Протестувальники свистіли у свистки і барабанили по металевих поверхнях, щоб, за власними словами, створити “дискомфорт” Познеру і його гостям. Їм також вдалося відключити електрику в будівлі готелю Vinotel.

Пізніше до готелю прибули поліцейські. Вони завадили протестувальникам прорватися до готелю, через що між ними і учасниками акції відбулися сутички. Демонстранти викликали в готель інспекцію праці, заявивши, що Познер і його гості порушили комендантську годину. У Грузії в зв’язку з коронавірусом вона діє з 9 години вечора.

Інспекція оштрафувала готель на 10 тисяч ларі (майже $3 тисячі). Поліція заявила, що Познера і його супутників теж оштрафують.

Після початку акції телеведучий і його гості покинули Vinotel під охороною поліцейських і переїхали в готель Rooms. Автобус закидали яйцями, написавши на асфальті “Геть з Грузії!”.

Протестувальники теж перемістилися до нього і стали закидати будівлю яйцями. У четвер рано вранці Познер покинув Тбілісі раніше, ніж планував. Його доставили в аеропорт у супроводі поліції з метою безпеки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *