Арена

Експрокурора, зв’язаного з фірмою EQUITY, підозрюють у викраденні судді Чауса – ЗМІ

До викрадення скандального судді Чауса може бути причетний скандальний експрокурор Сергій Лисенко, якого вважають довіреною особою Олександра Грановського (за часів Порошенка ЗМІ його називали “наглядачем” за судами – як також із ним пов’язували і суддю Чауса), пишуть “Известия в Украине”.

Низка інформаційних сайтів опублікували відео і заяву дружини судді Чауса про те, що Сергій Лисенко приїжджав до нього в Молдову і вимагав написати заяву щодо надання політичного притулку.

За словами джерел та інформації в телеґрам-каналах, суддю Чауса можуть утримувати екснардеп Грановський і юрист Віктор Борсук.

У травні 2016 року журналісти-розслідувачі з програми “Схеми” писали, що “свою зустріч з одіозним прокурором Сергієм Лисенком Грановський прокоментував таким чином: “На мою думку, він досить досвідчений, талановитий і в широкому сенсі слова сильний прокурор, до послуг якого я іноді вдаюся”, – сказав депутат”.

Також у квітні 2017 року журналісти програми «Схеми» повідомляли, що 2 березня 2017 року Сергій Лисенко разом з адвокатом Олегом Малиневським (пратнером юридичної компанії EQUITY) приїжджали до лікарні “Феофанія”, коли там НАБУ оголошувало “підозру” голові ДФС Роману Насирову.

У грудні 2019 року слідчі управління ДБР у Києві вже в рамцях розслідування кримінальної провадження провели обшуки за адресами мешкання й роботи адвокатів юридичної фірми Equity, яку пов’язують з Грановським. Обшуки пройшли у Віктора Борсука, Олега Малиневського та ин. Також ЗМІ повідомляли, що обшуки відбулися і в самого Олександра Грановського.

У лютому 2021 року ЗМІ інформували, що в НАБУ є проєкт підозри Олександру Грановському, але чомусь досі вона йому не пред’явлена. За словами низки експертів, судячи з усього, у Олександра Грановського знайшлися “арґументи” для того, щоб його не чіпали і не пред’являли підозр.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *