Арена

Байден прагне зустрітись із Путіним, а Зеленському достатньо і слів підтримки

13 квітня президент США Джо Байден провів розмову з президентом Росії Путіним

“Президент Джозеф Р. Байден-молодший сьогодні поспілкувався з президентом Росії Володимиром Путіним. Вони обговорили низку регіональних та глобальних питань, включаючи намір Сполучених Штатів та Росії вести стратегічний діалог щодо стабільності щодо низки питань контролю над озброєннями та нових питань безпеки, спираючись на продовження дії Договору про скорочення ядерних озброєнь”, – йдеться в повідомленні Білого Дому.

У Білому Дому наголосили, що президент Байден чітко дав зрозуміти Путіну, що Сполучені Штати будуть твердо захищати свої національні інтереси у відповідь на дії Росії, такі як кібератаки та втручання у вибори.

“Президент Байден підкреслив непохитну прихильність США щодо суверенітету та територіальній цілісності України. Президент висловив нашу стурбованість з приводу раптового нарощування російських військових в окупованому Криму та на кордонах України та закликав Росію до деескалації напруженості”, – зазначили у Білому Домі.

Президент Байден запропонував зустріч з Путіним на вищому рівні у третій країні найближчими місяцями для обговорення всього кола питань, що стоять перед США та Росією.

В той же час у Кремлі повідомили, що президенти обмінялись думками щодо України.

“При обміні думками з внутрішньоукраїнської кризи Володимир Путін виклав підходи, що базуються на мінському “Комплексі заходів” до політичного врегулювання”.

В пресслужбі Кремля підтвердили, що Байден запропонував провести двосторонню зустріч обидві сторони висловили готовність до продовження діалогу.

Відомо, що на початку квітня Байден телефонував Зеленському і вони обговорили захист демократії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *