Арена

Неподалік українського міста проходив ворожий фрегат країни-агресора

Поблизу міста Чорноморськ на Одещині морською охороною Державної прикордонної служби України виявлено російський ракетний корвет “Павло Державін”.

Про це українським ЗМІ повідомила керівниця пресслужби регіонального управління морської охорони ДПСУ Наталія Гуменюк.

За її даними, після виявлення невідомого об’єкта прикордонники за допомогою радіолокатора берегового прикордонного поста опитали його по радіоканалу і отримали відповідь, що це “Бугіль 363”.

“Такий позивний у патрульного корабля Чорноморського флоту РФ з бортовим номером 363 – ракетного корвета “Павло Державін”, – сказала керівниця пресслужби.

Російський корвет після виявлення радіолокатором вирушив у напрямку Кримського півострова.

У ДПСУ не відкидають, що перебування біля узбережжя Чорноморська російського ракетного корвета могло бути пов’язане із тим, що він супроводжував фрегат Берегової охорони США Hamilton (WLC753), який надвечір 11 травня залишив Одесу.

Як повідомлялося, американський фрегат Hamilton перед тим, як зайти до Одеси 10 травня, спільно із флагманом Морської охорони Держприкордонслужби “Григорій Куроп’ятников” упродовж двох днів, 8-9 травня, проводили спільні навчання у Чорному морі. При цьому три російських кораблі здійснювали поруч небезпечні маневри та створювали перешкоди для навчань – оголошували раптове закриття районів для плавання, створювали навігаційну небезпеку та традиційно залишали без відповідей запити про дотримання міжнародних норм безпечної навігації.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *