Арена

Український фільм визнано найкращим на кінофестивалі у Празі

Стрічка української режисерки Аліни Гордової “Цей дощ ніколи не скінчиться” (This Rain Will Never Stop) визнана найкращим фільмом правозахисної тематики на 23-му міжнародному фестивалі документальних фільмів “Один світ”.

Про це повідомив офіційний сайт кінофестивалю.

Фільм розповідає про долю Андрія Сулеймана, чоловіка родом із Луганщини, який вирушає до Сирії, щоб нав’язати контакти з родичами свого батька, сирійського курда. Однак без рідного дому його життя не складається. Андрій повертається в Україну і вступає добровольцем до лав місцевого відділення “Червоного хреста”.

Всього у програмі фестивалю “Один світ” було представлено 101 фільм із 50 країн світу.

У листопаді 2020 року стрічка “Цей дощ ніколи не скінчиться” також здобула нагороду в категорії “Перша поява” на найпрестижнішому європейському фестивалі документальних фільмів IDFA в Амстердамі та на фестивалі Festival dei Popoli у Флоренції в категорії “Найкращий повнометражний фільм”.

На фото: кадр із фільму, “Новинарня”

Politarena.org — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі в умовинах пандемії та економічної кризи, нам потрібна ваша підтримка. Про готовість підтримати видання зголошуйтеся на пошту politarena()ukr.net

Підписуйтеся на наш Телеграм

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *