Арена

Українці не зможуть повернутись до дому прямими літаками з Білорусі

26 травня з 00:00 Україна припиняє авіасполучення з Білоруссю.

Як повідомляє пресслужба Украероруху, після зазначеної дати, навіть за наявності куплених квитків, здійснення прямого перельоту буде неможливим. Проте у відомстві зазначили, що влада шукає шляхи для оперативного повернення громадян України з Білорусі.

“Для участі в поверненні до країни громадянин має звернутися до дипломатичної установи України в Республіці Білорусь. У разі виникнення складнощів рекомендується залишити заяву в контакт-центрі МЗС”, – ідеться в повідомленні.

Запровадження заборон для убезпечення авіації та пасажирів є форс-мажором. Авіаперевізник зобов’язаний попередити пасажира про затримання або скасування рейсу не пізніше ніж за три години до початку реєстрації.

Повний перелік надзвичайних обставин, за яких компенсація не передбачена, визначено відповідно до правил країни-експлуатанта.

Раніше секретар Ради національної безпеки й оборони України Олексій Данілов заявив про те,що підняття в повітря бойового літака МіГ-29 білоруських збройних сил для посадки рейсу Ryanair у Мінську є проявом державного тероризму.

Як повідомляла онлайн-газета ПолітАрена, Європейський Союз розгляне можливість припинення польотів над Білоруссю після зухвалого затримання ексредактора телеграм-каналу NEXTA Романа Протасевича у неділю, 23 травня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *