Арена

Поки російські найманці обстрілюють ЗСУ, в ОРДЛО позбуваються українських паспортів

Російські найманці на Донбасі отримали від Кремля завдання позбутись будь-яких українських паспортів на території ОРДЛО.

Як повідомляє Укрінформ, про це повідомив представник України у Тристоронній контактній групі Сергій Гармаш.

“Видача російських паспортів там прогресує. За моєю інформацією, до 2025 року ставиться завдання, щоб там не було тих, хто матиме українські паспорти, тобто їх ще можуть вилучати. ​​І тоді виникне проблема не в КПВВ, а у можливості наших громадян в’їхати на підконтрольну територію України за відсутності українських документів. Проблема серйозна “, – сказав Гармаш.

Він також заявив, що сьогодні КПВВ не працюють не через COVID-19, а з політичних міркувань.

“РФ цілеспрямовано ізолює ці території від України. Це політика Росії щодо окупованих територій – ізоляція від України всіма засобами”, – написав представник ТКГ.

Ну і, звісно, ізоляція відбувається і через постійні обстріли. Зокрема, як повідомляє пресслужба штабу ООС, протягом минулої доби окупанти близько 10 разів порушували тишу.

“В результаті ворожих обстрілів один військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил отримав осколкове поранення. Захиснику оперативно надали першу медичну допомогу та евакуювали до лікувального закладу. Стан здоров’я пораненого – задовільний”, – додали в штабі ООС.

Станом на 7 годину ранку, 17 червня, з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано одне порушення режиму припинення вогню.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *