Арена

Пандемія розпочинається з новою силою по всьому світу – ВООЗ

За минулу добу приріст тих, що захворіли на ковід становить 916 осіб. До лікарень потрапили 486 осіб.

Такі дані МОЗ виглядають невтішно на тлі розповсюдження у світі коронавірусу “Дельта”.

За інформацією видання Reuters, у США описали варіант коронавірусу Delta як такий, що передається, як вітрянка, і попередили, що він може спричинити важкі наслідки.

Очільник ВООЗ повідомив, що кількість заражень COVID-19 за останні чотири тижні зросла на 80%. Смертність в Африці, де вакциновано лише 1,5% населення, зросла теж на 80%.

“Здобутки знаходяться під загрозою або втрачаються, а системи охорони здоров’я у багатьох країнах перевантажені”, – сказав Гебреєсус на пресконференції.

За даними ВООЗ, штам Дельта був виявлений у 132 країнах і став домінуючим у світі.

“Усі вакцини, які зараз схвалені ВООЗ, забезпечують значний захист від важких наслідків та госпіталізації щодо всіх варіантів, включаючи штам Дельта”, – сказав провідний експерт ВООЗ з питань надзвичайних ситуацій Майк Райан.

“Ми боремося з тим самим вірусом, але вірус став більш заразним і адаптованим”, – сказав він.

Марія ван Керхове, технічний працівник ВООЗ із питань COVID-19, сказала, що варіант Дельта приблизно на 50% активніше передається, ніж інші штами SARS-CoV-2, які вперше з’явилися в Китаї наприкінці 2019 року.

Politarena.org — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі в умовинах пандемії та економічної кризи, нам потрібна ваша підтримка. Про готовість підтримати видання зголошуйтеся на пошту politarena()ukr.net

Підписуйтеся на наш Телеграм

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *