Арена

Литва готова відкуплюватися від нелегалів, яких напускає Білорусь

Литва пропонує нелегальним мігрантам, які рухаються з території Білорусі, матеріальну допомогу за відповідальне рішення.

Як повідомляє LRT, міністерка внутрішніх справ Агне Білотайте підписала документ, який прискорює терміни процедур щодо осіб, які подавали заявку на отримання притулку, а також передбачає підтримку для тих, хто добровільно вирішив повертатись додом.

Мігранти зможуть подати заявку на добровільне повернення у країну походження. У такому випадку їм буде надаватися разова грошова підтримка у розмірі 300 євро і квиток. Кошти можливо буде отримати під час проходження кордону для виїзду з країни.

Одночасно вільнюський офіс Міжнародної організації з міграції пропонуватиме допомогу з підвищення кваліфікації тощо для тих, хто вирішив повернутись у свою країну.

Politarena.org — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі в умовинах пандемії та економічної кризи, нам потрібна ваша підтримка. Про готовість підтримати видання зголошуйтеся на пошту politarena()ukr.net

Підписуйтеся на наш Телеграм

Фото: БалтНьюз

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *