Арена

НАБУ спробує “розшукати” сімейку Януковичів через Інтерпол

Національне антикорупційне бюро України має намір звернутись до Міжнародної організації кримінальної поліції щодо розшуку Віктора Януковича та його сина Олександра. Їх підозрюють у привласненні нерухомості у Межигір’ї.

Як сказав директор НАБУ Ситник під час сьогоднішнього брифінгу ,”наскільки це буде успішно, не знаю, але, звичайно, ми будемо намагатися зробити це”.

Як відомо, наприкінці липня НАБУ і Спеціалізована антикорупційна прокуратури (САП) подали до Вищого антикорупційного суду клопотання про обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою експрезиденту Віктору Януковичу і його синові Олександру.

Раніше Генпрокуратура розслідувала справу про заволодіння комплексом будівель будинку відпочинку “Межигір’я”. У межах цієї справи було заочно повідомлено про підозру експрезиденту Януковичу.

Потім цю справу з ГПУ передали для розслідування детективам НАБУ і прокурором САП. У зв’язку з оголошенням Януковича в розшук НАБУ і САП просили суд заочно взяти під варту експрезидента.

19 січня цього року, за інформацією ЗМІ, Апеляційна палата ВАКС відмовилася заарештувати Віктора й Олександра Януковичів.

За версією слідства, Олександр Янукович організував створення та придбання приватних фірм з метою прикриття незаконної діяльності щодо заволодіння Межигір’ям. Його батько Віктор Янукович, обіймаючи у 2007 році посаду прем’єр-міністра, був пособником та шляхом зловживання своїм службовим становищем допоміг заволодіти держмайном у особливо великих розмірах.

Окрім цього, Олександра Януковича підозрюють у легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом.

Politarena.org — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі в умовинах пандемії та економічної кризи, нам потрібна ваша підтримка. Про готовість підтримати видання зголошуйтеся на пошту politarena()ukr.net

Підписуйтеся на наш Телеграм

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *