Арена

Прокуратура Молдови передала до суду справу про викрадення скандального екссудді

Генпрокуратура Молдови направила до суду кримінальну справу проти одного з учасників викрадення  українського громадянина Миколи Чауса.

Відповідну заяву розміщено на сайті відомства.

“Прокуратура по боротьбі з організованою злочинністю і особливим справам (PCCOCS) завершила розслідування кримінальної справи і направила в суд обвинувальний висновок громадянину Молдови, який брав участь у викраденні колишнього українського судді Миколи Чауса в квітні 2021 року”, – йдеться у заяві.

За даними слідства, підсудному 30 років, він проходив військову службу в національному спецназі.

“Він працював в Україні охоронцем у місцевого жителя, коли в лютому його завербувала група людей, які згодом брали участь у злочинній діяльності”, – йдеться в заяві.

Крім того повідомляється, що після повернення в Молдову чоловік зібрав додаткову інформацію про сім’ю Чауса, його помешкання, маршрути пересування. У день викрадення екссудді він орендував три транспортних засоби, які надав для його вивезення.

“Обвинувачений утримувався під вартою з травня 2021 року. Нещодавно він уклав угоду про визнання провини з прокурорами PCCOCS, тож тепер, зі зменшенням раніше ймовірних ризиків, він перебуває під домашнім арештом”, – повідомили в прокуратурі.

Прокуратура Молдови  поки що не отримала офіційної реакції від української влади.

Генпрокурор Молдови Олександр Стояногло заявив про завершення розслідування у справі щодо зникнення Миколи Чауса та висловив переконання у причетності до цього держструктури України.

Раніше онлайн-газета ПолітАрена повідомляла, з посиланням на ЗМІ, про те, що Чаусу спецслужби допомогли залишити територію України в 2016 році та опинитись у Молдові, де він і попросив політичного притулку, в якому йому було відмовлено.

Politarena.org — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі в умовинах пандемії та економічної кризи, нам потрібна ваша підтримка. Про готовість підтримати видання зголошуйтеся на пошту politarena()ukr.net

Підписуйтеся на наш Телеграм

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *