Арена

Instagram-блогерка після суду збідніла на чверть мільйона гривень

Українська Instagram-блогерка Алевтина Черкашина за псевдонімом “diva_olivka” отримала штраф у 250 тис. гривень занеякісно проведену акцію у соцмережі.

Як повідомляє dev.ua з посиланням на рішення суду у вересні 2021 року,  підприємиця Вероніка Синиця підписала з блогеркою договір 1 вересня 2020 року про проведення акції для розіграшу призів (giveaway).

“Діва олівка” гарантувала, що після цього кількість підписників на сторінку Синиці зросте на 50 тисяч, а замовниця повинна була сплатити 500 тис. грн на рахунки Черкашиної. Першу половину суми заплатили перед початком акції, однак “diva_olivka” не виконала умови.

Замість 50 тисяч нових підписників, участь в акції взяли лише 22,8 тис зареєстрованих у соцмережі користувачів. Черкашина сказала, що “не є відповідальною за волевиявлення та дії інших осіб”.

Суд вирішив, що “діва олівка” взяла на себе зобов’язання збільшити кількість підписників на 50 тис., підписавши договір із Синицею. Замовниця хотіла стягнути з Черкашиної 1 млн 250 тис. Суддя з’ясувала, що Синиця була лише посередницею між Черкашиною та іншою клієнткою. Синиця порушила договір зі своєю клієнткою та мусила сплатити штраф у розмірі 250 тис. грн.

Суддя задовольнила позов лише стосовно суми 250 тис. грн як відшкодування матеріальних збитків.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *