Арена

Зеленський втомився й вирушив відпочивати та лякати олігарха Коломойського

4 січня Зеленський вирушив на черговий відпочинок. Цього разу на  курорт “Буковель”у готель Radisson Blu Resort Bukovel, де, згідно даних журналістів, які не дають спокою президенту та його дітям, зупинився олігарх Ігор Коломойський.

Через 1,5 год. після публікації президент написав у Facebook, що “подорожував із Києва до Буковелю для короткого зимового відпочинку”. А Коломойський заявив, що це збіг і він із Зеленським зустрічатись не планує. Зеленський такі слова олігарха згодом підтвердив. Звісно, мабуть немає підстав не вірити президенту і олігарху, адже у своїй довжелезній новорічній промові колишній комік з Кварталу-95 повідомив, що він уже сильно налякав олігархів і вони всі тепер його страшенно бояться, як месника за простий нарід.

Звісно, очільник нашої країни не вперше вирушає на неофіційні відпочинки, про які довідуються журналісти. На своїй нещодавній пресконференції Зеленський пожалівся на допитливість надоїдливих розслідувачів.

“Завдяки вам у мене більше немає місця в Києві, де я можу відпочивати. Я жива людина й маю право. Завдяки вам мої діти не можуть бути без охорони. Вони майже нічого ніде не святкують”, – заявив журналісту Михайлу Ткачу шановний президент.

Отож, суспільству потрібно пам’ятати, що президент “має право” і буде відпочивати коли йому хочеться і не завадять йому якість там протесті у Києві, енергетична криза чи війська на кордоні з агресором, якого сам очільник країни чекає в гості с холодцем та пляшкою.

А ми поки що згадаємо яскраві враження Зеленського.

У липні 2019 року президент літав із робочим візитом на три дні в Канаду. Андрій Богдан публікував фото відпочинку з подружжям Зеленських на Ніагарському водоспаді. Це робили перед відльотом.

В той же період він ходив на концерт “Ліги сміху” на морвокзалі. Глядачів пропускали через металошукачі, забирали пластикові пляшки й стакани.

У грудні того ж року Зеленський три дні був у Парижі. Тоді він прилітав на зустріч із керівниками країн “нормандської четвірки” 9 грудня, давав пресконференцію за підсумками. Однак на практиці візит до Парижа виявився триденним – і певні його елементи нагадували туристичну поїздку, писав редактор “Європейської правди” Сергій Сидоренко.

Делегація прибула до Парижа в неділю. Зеленський гуляв вулицями французької столиці з друзями з ОП. А речниця Юлія Мендель публікувала в Instagram відео з-під Ейфелевої вежі.

Офіційна ж частина візиту Зеленського до Парижа розпочалася лише в понеділок о 15:00 за місцевим часом. Закінчилася програма після 1:00. Але Зеленський повернувся до Києва у вівторок надвечір. Вартість одномісного номера зі сніданком у п’ятизірковому Sofitel, де зупинялася команда президента, стартувала від €500 за ніч.

На початку січня 2020-го в мережі з’явилися світлини відпочивальників гірськолижного курорту “Буковель”, які фотографувалися із Зеленським.  Також писали, що новий рік у “Буковелі” зустрічав і Коломойський.

5 січня 2020 року ЗМІ повідомляли, що Зеленський із родиною таємно виїхав в Оман. Відпочивав поблизу столиці країни, міста Маскат, у п’ятизірковому готелі Al Bustan Palace Ritz-Carlton Hotel. Одна ніч у президентському люксі там коштувала приблизно €4 тис.

Тоді Офіс президента повідомив, що Зеленський із родиною прилетів до Оману власним коштом, а пізніше розповідали, що президент там з офіційним візитом.

Зеленський повернувся майже через добу після авіакатастрофи українського літака МАУ в Ірані.

Журналісти програми “Схеми: корупція в деталях” з’ясували, що президент повернувся чартерним літаком Bombardier Global Express 6000 того ж дня, коли тим самим бортом в Оман прилетів секретар ради безпеки РФ Микола Патрушев.

Після візиту Зеленського в Оман в Україну не надійшло жодних інвестицій із цієї країни.

У листопаді 2021 року президент відгуляв день народження керівника Офіса Андрія Єрмака на державній дачі “Синьогора” біля села Гута в Івано-Франківській області. Використовували державні гелікоптери для доправлення гостей.

Після розголосу в ЗМІ Зеленський підтвердив, що користувався гелікоптерами ДСНС для перельотів і що літав із Єрмаком. Також сказав, що перед днем народження Єрмака полетів у Гуту з родиною, щоб відпочити.

Коли керівник ОП святкував, в Івано-Франківську область прилітав бізнес-партнер Коломойського.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *