Арена

Київська влада активно намагається знищити школу, яка має вигідне розташування

Після нетривалої перерви поновилась атака представників київської влади на школу-інтернат №16 у Святошинському районі.

Голова Святошинської  РДА Сергій Павловский ініціював позапланову перевірку учбового закладу. Згідно з дорученням чиновника (фото нижче), комісія на чолі з його заступницею Пазенко Наталією Сергіївною проконтролює роботу школи та скоординує питання забезпечення прав і можливостей дітей з особливими освітніми потребами здобувати освіту.

Про це повідомляє “Багнет”.

Батьківський комітет школи заявляє, що після закінчення роботи комісії повинна з’явитись інформаційна довідка з результатами. Саме на цей документ і чекатимуть батьки, які нагадали, що всі ці дії відбуваються під час зростання захворюваности в країні на ковід, а також військової загрози.

Захисники школи переконані, що основною метою таких дій влади є ліквідація закладу, який розташований у комерційно привабливому місці столиці. А Сергій Павловський взявся реалізувати такий амбітний план.

“Будь-хто з батьків, чия дитина навчається у цій школі із впевненістю скаже, що там нема чого перевіряти. Діти завжди у чистоті, нагодовані і під наглядом педагогів. Але чиновникам, напевно, дуже не подобається, що біля метро, ​​ринку та електрички, в такому “золотому” місці, є якісь там діти-інваліди, які нікому не цікаві. На них грошей не заробиш. Спочатку у школі намагались організувати інклюзивно-ресурсний центр, потім намагались відібрати територію, коли будували новий вхід у метро, ​​вже восени 2021 року про школу знову згадали та спробували відібрати кілька приміщень. Щоразу батькам якось вдавалося відстояти право своїх дітей вчитися, розвиватися та соціалізуватися. Сьогодні всі небайдужі батьки та вчителі готові знову стати на захист навчального закладу. І ми маємо намір вимагати результатів, а також причин перевірок школи”, – заявляє одна з активісток батьківського комітету Наталія Макарова.

За словами батьків, голову РДА дуже цікавить питання, чому досі не звільнений директор школи Нікуленкова Наталія Михайлівна.

“Ми знаємо, що у разі чесної перевірки, жодних суттєвих порушень знайти не вдасться, але ми розуміємо, що з “фінансовою мотивацією” всі результати можуть різко змінитися”, – стверджує Наталя Макарова.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *