Візії

Московський патріархат 16 лютого готує провокацію в центрі Києва – ЗМІ

Для участи в масовому заході до Києва збираються звозити автобусами прихильників УПЦ Московського патріархату. Дата проведення – 16 лютого.

Окрема колона, зокрема, йтиме зі Свято-Успенської лаври в Почаєві. Таку інформацію розповсюдила Релігійно-інформаційна служба України.

“Поведе колону відомий русофіл – священник Олександр Марценюк, до речі, автор вірша-присвяти терористу “Гіві”, – зазначається у повідомленні.

Захід нібито проведуть у Києві 16 лютого на території Маріїнського парку, що навпроти будівлі Верховної Ради, а відбуватися це буде під егідою  антивакцинаторських гасел – “мовляв, щоб громадян “не примушували робити щеплення від COVID-19”.

“У мережі висловлюють думку, що подібний молебень може стати провокацією і послужити для Кремля приводом-виправданням до загострення військової агресії РФ проти України”, – зазначає видання.

Схожа інформація є також на новинних сайтах Тернополя.

Варто зауважити, що в самій УПЦ МП про плани провести в столиці масовий захід в цю дату нічого не кажуть.

Священник Московського патріархату з Почаєва (Тернопільська область) Олександр Марценюк відзначився написанням вірша після ліквідації взимку 2017-го терориста-“ДНРівця” Гіві, керівника угруповання “Сомалі” – сам же автор поезії називав бойовика “воїном Михайлом”. Ознайомитися з текстом даного твору можна за цим посиланням.

Також клірик називав захисників України, військових ЗСУ “вбивцями Донбасу”, і часто ділився своїми антиукраїнськими поглядами на публіці, як також й на різних російських ресурсах.

Зазначимо, російський президент Володимир Путін визнав, що в Україні діє Російська церква, яка маскується під УПЦ.

Нагадаємо, митрополит Онуфрій наслав кару на монаха, який перейшов в Українську церкву. За словами отця Інокентія, щойно він приєднався до Помісної Української православної церкви, як митрополит Онуфрій заборонив отцю Інокентію в служінні.

Також церква Московського патріархату оголосила про створення громадської організації «Мірянє». Архієпископ ПЦУ Євстратій (Зоря) провів паралелі між цим проєктом та иншими організаціями, що займались демонтажем української державности та суверенітету.

Із 11 жовтня 2018 року, коли відбулося скасування акту від 1686 року про тимчасову передачу Київської митрополії в управління Московської церкви, в Україні УПЦ МП більше не є канонічною церквою.

Веніамін Цвєтков

Фото газети “День”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *