АнонсиАрена

Київ 1980-х. Пошук альтернативних майбутніх

26 лютого о 17:00 в NAMU (Національній художній музей України) відбудеться відкриття виставки «Київ 1980-х. Пошук альтернативних майбутніх», яка є продовженням проєкту Після Соціалістичного Модернізму – дослідження архітектури та містобудування 80-х.

Проєкт «Після Соціалістичного Модернізму» триває з жовтня 2021 року, в його рамцях відбулася конференція і публічна програма, головним майданчиком яких став NAMU. Також на основі досліджень були створені цифрові моделі окремих конкурсних проєктів 1980-х. З ними глядач зможе детально ознайомитись на виставці: оновлення старого кварталу Хрещатика, квартали Розенберга на Подолі та забудова вулиці Антоновича. Запропоновані архітектурні проєкти представляють Київ як майданчик експериментів на перетині новацій і збереження історії.

Чому саме ці три проєкти? Беруться конкурси і проєкти у масштабі кварталу міста — більшого, ніж житловий будинок чи громадська споруда. Таким чином пропонується бачити і мислити ширше, ніж про окрему будівлю, — про середовище, про місто, про культуру, про жителів і áкторів, але не втрачати зв’язок із просторовим і матеріальним рішенням — ключовими архітектурними складовими. Обрані проєкти ілюструють, що нова забудова й історичний контекст можуть гармонійно співіснувати разом завдяки інтегрованому підходу до міського простору з включенням історичних будівель в нові ансамблі. Це початок дискусії про постмодернізм, перетин міського дизайну, архітектури і містопланування, а також зародження сучасних підходів до реновації територій.

За допомогою віртуальних моделей архітектурних проєктів глядач зможе дослідити альтернативні сценарії міського простору і стати співучасником простору виставки – сформувати власне відчуття простору і поділитися своїми думками про містопланувальні ідеї 1980-х.

Команда проєкту: Олександр Анісімов, Борис Медведєв, Оксана Баршинова.

Проєкт здійснюється за підтримки House of Europe.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *