Арена

Політики почали реагувати на жахіття, які світ побачив після звільнення Київщини

Після звільнення Київщини світу відкрились страшні кадри з міста Буча, які вже рашистським пропагандистам не вдасться видати за якісь там провокації з декораціями чи щось таке. Так фотограф AFP побачив тіла людей, які лежали на тротуарах або на краю дороги, деякі загиблі були на середині дороги,  один – у дворі зруйнованого будинку.

Сьогодні вже з’являється перша реакція на всі звірства окупантів, так Володимир Зеленський, під час виступу у програмі CBS News “Обличчям до нації” сказав, що в Україні відбувся справжній геноцид.

“Ліквідація всієї нації, і народу. Ми громадяни України. У нас понад 100 національностей. Йдеться про знищення та винищення всіх цих національностей”, – продовжив він.

Україна не хоче бути “підпорядкованою політиці російської федерації”, заявив Зеленський, додавши, що “це причина, через яку нас знищують”.

“Це відбувається в Європі 21 століття. Так що це тортури всього народу”, – наголосив президент глядачам.

Він також закликав російських матерів помилуватись на своїх синочків-покидьків, яких вони виростили.

Пізніше на звірства покидьків з “запорєбріка” негативно відреагували лідери Франції та Німеччини, які досі намагаються зберегти контакти з Путіним.

“Фото, які надходять з Бучі, звільненого міста під Києвом, нестерпні. На вулицях сотні боягузливо вбитих мирних жителів”, – написав президент Франції Емманюель Макрон.

“Страшні та жахливі кадри доходять до нас з України. У Бучі розстрілювали мирних жителів, у тому числі жінок, дітей та людей похилого віку”, – написав федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц.

Шольц підкреслив, що йдеться про наслідки дій армії РФ, оскільки “Буча ще кілька днів тому контролювалася російськими військовими”.

Він також наголосив, що міжнародні організації мають отримати доступ до цих територій, щоб документувати злочини.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *