Арена

На Січеславщині нарешті накладено арешт на комбінат олігарха з Московщини

Правоохоронці в межах кримінального провадження викрили керівництво одного із гірничо-збагачувальних комбінатів в умисному ухиленні від сплати податку на прибуток у сумі понад 10 млн грн (ч. 3 ст. 212 КК України).

Про це повідомляє пресслужба Бюро економічної безпеки.

Слідство встановило, що зазначене підприємство протягом 2020-2021 років здійснювало експорт видобутої титановмісної сировини на адресу підприємств Московщини та Білорусі.

“За документами комбінат постачав цю сировину нібито австрійській компанії. Проте фактично продукція одразу надсилалася московитським і білоруським підприємствам. Вартість реалізованої продукції було умисно занижено на загальну суму понад 56 млн грн. Це призвело до втрат бюджету у вигляді несплати податку на прибуток у сумі понад 10 млн грн”, – йдеться у повідомленні.

Надалі за рішенням суду накладено арешт на 100% корпоративних прав товариства та на рахунки зазначеного підприємства, відкритих в українських банках.

Директору гірничо-збагачувального комбінату за фактом умисного ухилення від сплати податку на прибуток повідомлено про підозру.

На цей час поставлене питання про обрання запобіжного заходу директору товариства. Досудове розслідування триває.

У БЕБ не поточнили назву підприємства. Втім, за даними українського Forbes, ідеться про “Демуринський гірничо-збагачувальний комбінат”. За даними аналітичної платформи YouControl, кінцевим бенефіціаром підприємства є московитський бізнесмен Міхаіл Шелков. Директор – Дмитро Федаш.

“Демуринський гірничо-збагачувальний комбінат” розташований у Дніпропетровській області. ГЗК веде промислову розробку Вовчанського родовища титано-цирконових руд із запасами ільменіту понад 2 млн тонн.

Московитський мільярдер Міхаіл Шелков є акціонером і членом ради директорів найбільшого світового виробника титану, зливків та прокату – російської корпорації “ВСМПО-Авісма”, проти якої вже запроваджено санкції ЄС. Україна запровадила санкції проти Шелкова у червні 2021 року. Шелков посідає 59 місце у рейтинґу російських мільярдерів. Російський Forbes оцінював його статки в $1,5 млрд.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *