Арена

Військові повинні мати право на демобілізацію та вільний виїзд за кордон

Прочитала про чоловіка, якого вбито ракетою у Львові.

32 роки.
Троє дітей.
Доброволець.
Воював 18 місяців.
Демобілізувався, бо діти.
Повернувся додому, до родини.
Шукав роботу протягом двох тижнів.
Знайшов у рідному Львові, на якомусь складі.
Загинув від ракети у свій перший робочий день.

Я не знаю, як пояснювати, що після певного терміну військові повинні мати право на демобілізацію та вільний виїзд за кордон. Незалежно від наявності трьох дітей, батьків-інвалідів, інших обставин. Вони просто повинні мати таку можливість.

За півтора-два роки кожен захисник і його близькі віддають державі ВСІ борги – і за себе, “і за мертвих, і живих, і ненароджених” з родини. Не справа держави, куди і навіщо вони будуть демобілізуватися. Не справа держави, куди і навіщо вони будуть їхати з країни. Наводити лад у голові – краще у Лодзі, ніж у Львові, в Осло, ніж в Одесі, в Кьольні, аніж у Києві. Про Харків чи Запоріжжя – я просто промовчу.

Carthago delenda est.

Ірина Костюченко, літераторка

Мову ориґіналу збережено

Politarena.org — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі в умовинах війни та економічної кризи, нам потрібна ваша підтримка. Щоб продовжувати реалізовувати проєкт щодо документування англійською мовою рашистських злочинів проти мирних громадян України, зокрема дітей, нам потрібна ваша допомога. Про готовість підтримати видання зголошуйтеся на пошту politarena()ukr.net. Або ж переказуйте кошти на карту 4731 2196 4385 1292 (ПриватБанк)

Підписуйтеся на наш Телеграм

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *