Арена

Історія повторюється: рашисти сьогодні роблять з українцями те саме, що робили з кримськими татарами

18 травня 1944 року злочинна армія СРСР почала депортацію корінного населення Криму.

Варто згадати такі цифри: 67 ешелонів, 191 000 депортованих – жінки, діти, люди похилого віку; 8 000 померли в дорозі, до 88 000 за перші 3 роки у спецпоселеннях.

“В Україні щорічно 18 травня відзначається День пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу. Відповідну Постанову Верховна Рада прийняла у 2015 році. Цього дня ми згадуємо понад 200 000 кримських татар, яких примусово вивезли з Криму в 1944 році. Для багатьох із них заслання обернулося поневірянням, голодом і врешті-решт смертю”, – нагадала у своєму ФБ кримська татарка за походженням, активна українська громадянка Адель Стрембіцька.

“Ми посадили кримських татар у вагони і погнали за Урал”, розповідає колишній НКВСник. Судячи з його слів кат цим пишається, ніякого покаяння і близько нема. І знову розмови про націоналістичні угрупування, які, нібито, створювати кримські татари, які “тяжіли до Туреччини, адже вони мусульмани”. Ось такі у росії “переможці нацизму”.

У 2014 році багатьох кримських татар залишили знову без їхньої батьківщини.

Сьогодні вже є відомими факти створення “фільтраційних таборів” для українців українського Маріуполя, також повідомляють про переселення жителів Донецької області на узбіччя росії, за 10 тисяч кілометрів від їхньої власної домівки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *