Політвернісаж

Коли вас намагаються вбити, треба поводити себе “стримано”

В Україні, як на мене, загалом неправильно прочитали сигнали російському диктатору на саміті ШОС в Самарканді з боку Китаю.

Думаю, це не була обструкція. Це були претензії, що Путін не може завершити розпочате. І пропозиція Путіну тримати слово і завершити війну у будь-який спосіб, включно з тим, який реалізовує Москва.

Після атаки дронів на Київ, представники Пекіна заявили, що нічого про це не знають. І закликали сторони до “стриманости”. Тобто, коли вас намагаються вбити, треба поводити себе “стримано” і дипломатично виважено. Аби не зіпсувати нападнику зачіску і настрій. А також – плани з розподілу світу на зони впливу.

А ви, шановні українці, галасуєте, б’єтеся, дряпаєтесь і взагалі чините спротив…

Якось неделікатно все це, з точки зору китайської політики… Як там в пісні – “Москва – Пекін”: “русскій с кітайцем братья навєк”. Навряд чи “братья”, і навряд чи “навєк”. Але певні інтереси у протистоянні з США мають значення. Як і занепокоєння Китаю стосовно стабільности його сировинної бази, якою є Росія.

Дмитро Тузов, журналіст

Politarena.org — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі в умовинах війни та економічної кризи, нам потрібна ваша підтримка. Щоб продовжувати реалізовувати проєкт щодо документування англійською мовою рашистських злочинів проти мирних громадян України, зокрема дітей, нам потрібна ваша допомога. Про готовість підтримати видання зголошуйтеся на пошту politarena()ukr.net. Або ж переказуйте кошти на карту 4731 2196 4385 1292 (ПриватБанк)

Підписуйтеся на наш Телеграм

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *