Арена

Зеленського просять присвоїти Бучанському термінатору звання Героя України

У Бучі з належними почестями перепоховали ветерана АТО, учасника Революції Гідности та Ігор Героїв Володимира Ковальського, який загинув під час захисту міста від рашистських окупантів у районі супермаркету “Новус”. 6 травня місцева влада поховала тіло Володимира в груповому захороненні, при цьому не поставила до відома ані родичів, ані друзів загиблого.

Шестирічний Дмитро прийшов на почесне прощання з батьком до могили, подолавши пішки 2 кілометри зруйнованою Бучею.

На 80 день після смерти захисника України, який, попри протези на обох ногах, узяв автомат і разом із місцевою самообороною обороняв місто, його син прийшов на місце, де загинув тато – дорога, якою окупанти рвались до Києва.

Володимир Ковальський у 2016 році у складі розвідки на сході України підірвався на міні та втратив кінцівки двох ніг, однак дивом врятувався завдяки бойовим побратимам, які кілька кілометри несли його до шпиталю. Тоді дружина Володимира була вагітна – вона переселилась у військовий шпиталь, щоб допомогти чоловіку одужувати та зібрати кошти на протези. За ці протези, які він не приховував, його прозвали Бучанським термінатором.

Знайомі та друзі Ковальсьского підписали звернення до президента Володимира Зеленського, щоб присвоїти бійцю звання Героя України.

Politarena.org — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі в умовинах війни та економічної кризи, нам потрібна ваша підтримка. Щоб продовжувати реалізовувати проєкт щодо документування англійською мовою рашистських злочинів проти мирних громадян України, зокрема дітей, нам потрібна ваша допомога. Про готовість підтримати видання зголошуйтеся на пошту politarena()ukr.net. Або ж переказуйте кошти на карту 4731 2196 4385 1292 (ПриватБанк)

Підписуйтеся на наш Телеграм

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *