Візії

Не наближай, щоб не відштовхнути!

Використавши нашу вразливу ситуацію та тимчасову залежність від польської допомоги для біженців на Заході, прем’єр-міністр Польщі Матуеш Моравецький плутає праведне з грішним і знову просуває свої наративи ненависті до української історії! Довго втримувався, аж п‘ять цілих місяців! Овва!

Зокрема, він назвав російського лідера Владіміра Путіна спадкоємцем українських націоналістичних організацій.

Про це йдеться в повідомленні на його Facebook-сторінці.

“Україна бачить, куди веде націоналізм та імперіалізм, і що спадкоємець українських націоналістичних організацій та УПА – Путін, який намагається принести руський мир”, – йдеться у повідомленні.

Слова Моравецького, ймовірно, є цитатою з його вчорашнього виступу на церемонії вшанування пам’яти жертв Волинської трагедії – день, який уже кілька років формально є “Національним днем пам’яті жертв геноциду, вчиненого українськими націоналістами проти громадян II Речі Посполитої”.

Зате наш вітчизняний клоун надає ексклюзивні права полякам в Україні! Гляди, аби тільки ми самі потім не виявилися безправними!

Може, варто краще запам’ятати одне гарне правило: «не наближай, щоб не відштовхнути!»

Менше балаканини про сестринство та братерство, бо вже це все оскому викликає, а просто будуймо добросусідські стосунки!

Без взаємної зневаги історії!

Не хочу ані читати, ані чути про те, що УПА бека, а Армія Крайова цяця! І що українці робили полякам геноцид, а поляки в концтаборі Береза Картуська голубили та леліяли українців…

Марія Шунь, письменниця

Мову ориґіналу збережено

Politarena.org — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі в умовинах війни та економічної кризи, нам потрібна ваша підтримка. Щоб продовжувати реалізовувати проєкт щодо документування англійською мовою рашистських злочинів проти мирних громадян України, зокрема дітей, нам потрібна ваша допомога. Про готовість підтримати видання зголошуйтеся на пошту politarena()ukr.net. Або ж переказуйте кошти на карту 4731 2196 4385 1292 (ПриватБанк)

Підписуйтеся на наш Телеграм

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *