Арена

Олігарх Ярославський повернувся до України, бо докази проти нього знищені?

Олігарх Олександр Ярославський перетнув кордон України.

“Українська правда” повідомляє, що Офіс генпрокурора підготував повістки на виклик бізнесмена як свідка у справі про лютневу ДТП на 18, 19 та 20 липня. Бізнесмен нібито погодився на співпрацю зі слідством. Експертиза має визначити, хто перебував за кермом у момент резонансної ДТП.

В соцмережах 12 липня з’явилася інформація, що прикордонники не пускають Олександра Ярославського в Україну.

Нагадаємо, що Ярославського в Україні підозрюють у причетності до резонансного ДТП. Сам він провину відкидає. Бізнесмен був відсутній в Україні з початку лютого.

Джерело онлайн-газети “ПолітАрена” висловлює припущення, що на розбитій війною Харківщині доказів проти Ярославського вже з собаками не знайдеш. Очевидно, олігарх також спробує порятувати низку своїх активів.

Нагадаємо, що пізно ввечері 9 лютого 2022 року на трасі Чугуїв – Мартове автомобіль збив на смерть чоловіка, на місці ДТП знайшли автомобільні номери з кортежу бізнесмена Олександра Ярославського.

Ярославський заявив, що спав вдома у момент аварії. У його бізнес-групі DCH заявили, що за кермом авто під час аварії був їхній водій. Однак водій, який узяв провину на себе, насправді був далеко від місця ДТП. Йому інкримінують “приховування злочину”, а не провину за ДТП.

Один зі співрозмовників УП розповів, що ввечері 9 лютого спілкувався з Ярославським телефоном за декілька годин до ДТП, і той був нетверезий.

За спробу фальсифікації справи голова МВС Денис Монастирський звільнив начальника поліції Харківської області Станіслава Перліна, Цю частину справи розслідує Держбюро розслідувань.

Сам Ярославський 10 лютого вилетів з України – нібито на відпочинок із родиною, запланований до 19 лютого. Бізнесмена чекає поліція. Генпрокурор Ірина Венедіктова запевнила, що слідчі дії будуть у рамках закону, без політичних ігор.

Politarena.org — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі в умовинах війни та економічної кризи, нам потрібна ваша підтримка. Щоб продовжувати реалізовувати проєкт щодо документування англійською мовою рашистських злочинів проти мирних громадян України, зокрема дітей, нам потрібна ваша допомога. Про готовість підтримати видання зголошуйтеся на пошту politarena()ukr.net. Або ж переказуйте кошти на карту 4731 2196 4385 1292 (ПриватБанк)

Підписуйтеся на наш Телеграм

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *