Арена

Російський окупант залишив по собі фото “на згадку” про його звірства під Бучею

Вдалось визначити російського окупанта, який вбив мешканця села Андріївка Бучанського району Київській області.

Росіянина звати Даніїл Фролкін, йому 20 років, він солдат 64-ї мотострілецької бригади РФ. Воєнного злочинця виявили за фото у вкраденому телефоні, повідомляє “Слідство.Інфо”.

Він був у складі російських окупаційних військ, які зайняли Андріївку наприкінці лютого. Росіяни влаштували місцевим жителям терор: викрадали, катували і вбивали селян. Також відбирали автомобілі та особисті речі.

Фролкін разом із іншими військовими відібрав телефон у місцевого подружжя Тетяни і Леоніда та якийсь час ним користувався, робив селфі і спільні фото з іншими військовими. Перед втечею з села видалив фото і залишив телефон у селі.

За кілька тижнів родині вдалося відновити видалені файли і знайти фото з обличчям Фролкіна та інших окупантів.

Обличчя Фролкіна впізнав місцевий житель Василь Царик, який був свідком вбивства односельчанина Ігоря Єрмакова. Він підтвердив, що саме Фролкін 2 березня здійснив постріл у голову чоловіку, який стояв на колінах.

“І тоді бачу, його (Ігоря Єрмакова) на коліна поставили. Далі пролунав постріл. Він упав. Але у той момент я ще не знав, що убитий – то Ігор”, – розповів Василь Царик.

Свідок добре запамʼятав обличчя вбивці, зокрема, характерні татуювання на руках і шиї. Ідентичні татуювання є у Фролкіна.  Пізніше цей солдат ще кілька разів заходив на подвірʼя до Василя Царика.

Звісно, типовий портрет рашиста не виризніяється серед його “колег” – народився в багатодітній родині у містечку Рубцовск, депресивній глибинці західного Сибіру, закінчив школу, був призваний до російської армії.

У 2020-му він підписав контракт і почав служити у 64-й мотострілецькій бригаді, що дислокується у селі Князє-Волконське біля міста Хабаровськ. У складі цієї бригади Фролкін наприкінці лютого вторгся в Україну у Київську область.

Після окупації і злочинів в Андріївці, 64-та бригада перемістилася у Бучу, де скоювала звірства і масові вбивства мирних українців. Після втечі з Київської області президент РФ Володимир Путін нагородив бригаду за “масовий героїзм” і присвоїв їй почесне звання “гвардійська”.

У червні Офіс генерального прокурора України оголосив Даніілу Фролкіну підозру у вбивстві мирного жителя Андріївки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *